Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyydytetty marjakakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

200 g
Kokojyväkeksejä
100 g
Sulatettua margariinia

Täyte:

4 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
Rahkaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
200 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sitruunamehua

Pinnalle:

4 dl
Marjoja
3 dl
Punaista sokeroitua ja sopivaksi laimennettua mehua
5 kpl
Liivatelehteä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

.Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vuoraa irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata margariini ja sekoita se keksinmurujen joukkoon.Painele muruseos vielä lämpimänä kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä.Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Purista liivatteista vesi pois. Liuota ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon kermavaahto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja liivateseos. Lusikoi täyte torttuvuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.Lado kakun pinnalle marjat. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Ota tilkka mehusta, kuumenna se kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Yhdistä liivateliuos loppuun mehuun. Valele mehu kakun pinnalle ja anna vielä hyytyä jääkaapissa.Irrota terävän veitsen avulla vuoan reunus varovasti kakun ympäriltä. Siirrä kakku varovasti paperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa pois paperin reunat

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.