Ihana vadelma-valkosuklaatäytekakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas vadelma-valkosuklaatäytekakku on täytetty vadelmilla ja mascarponevaahdolla, johon valkosuklaa antaa makua ja rakennetta. Viimeistele vaniljakreemillä.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 6 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Mascarpone-valkosuklaatäyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| Vadelmatäyte | |
| 400 g | (1 prk) vadelmahilloa |
| 200 g | (1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste) |
| Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
| Kuorrutus | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
| Koristeluun | |
| vadelmia (kotimaisia) | |
| Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Valmista kakkupohja mielellään kokoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 26 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alemmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla: kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- 2.
Tee mascarpone-valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa keskiteholla noin 3 minuuttia, sekoita puolen minuutin välein. Vaahdota kerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja sekoita sähkövatkaimella.
- 3.
Tee vadelmatäyte. Sekoita jäiset vadelmat hilloon.
- 4.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjalle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet mascarpone-valkosuklaatäytteestä. Kostuta ja kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kansilevy ja painele kakun päälle.
- 5.
Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja sokeri. Vatkaa joukkoon kreemi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä loppu kuorrutus pursotinpussiin. Koristele kakku vadelmilla. Pursota kuorrutusta reunoille.
Ihana vadelma-valkosuklaatäytekakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Raikas vadelma-valkosuklaatäytekakku on täytetty vadelmilla ja mascarponevaahdolla, johon valkosuklaa antaa makua ja rakennetta. Viimeistele vaniljakreemillä.
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Mascarpone-valkosuklaatäyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
Vadelmatäyte | |
| 400 g | (1 prk) vadelmahilloa |
| 200 g | (1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste) |
Kostutus | |
| 1 dl | maitoa |
Kuorrutus | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) vaniljakreemiä |
Koristeluun | |
| vadelmia (kotimaisia) | |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Valmista kakkupohja mielellään kokoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 26 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alemmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla: kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa korppujauhoja voita tai margariinia 1 tl leivinjauhetta 3 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 6 kpl kananmunaa - 2
Tee mascarpone-valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa keskiteholla noin 3 minuuttia, sekoita puolen minuutin välein. Vaahdota kerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja sekoita sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 2 dl (1 prk) vispikermaa 200 g valkosuklaata - 3
Tee vadelmatäyte. Sekoita jäiset vadelmat hilloon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste) 400 g (1 prk) vadelmahilloa - 4
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjalle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet mascarpone-valkosuklaatäytteestä. Kostuta ja kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kansilevy ja painele kakun päälle.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa - 5
Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja sokeri. Vatkaa joukkoon kreemi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä loppu kuorrutus pursotinpussiin. Koristele kakku vadelmilla. Pursota kuorrutusta reunoille.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 1/2 dl sokeria 200 g (1 prk) vaniljakreemiä
Ravintosisältö
523
Energiaa kcal
2190
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,6 g
Hiilihydraatteja
40,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
523
Energiaa kcal
2190
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,6 g
Hiilihydraatteja
40,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (1 prk) vaniljakreemiä, vadelmia (kotimaisia), voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























