Ihana vadelma-valkosuklaatäytekakku

arvosana4/5

(16)arviota
14 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Raikas vadelma-valkosuklaatäytekakku on täytetty vadelmilla ja mascarponevaahdolla, johon valkosuklaa antaa makua ja rakennetta. Viimeistele vaniljakreemillä.

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja

6 kplkananmunaa
3 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Mascarpone-valkosuklaatäyte

200 gvalkosuklaata
2 dl(1 prk) vispikermaa
250 g(1 rs) mascarponejuustoa

Vadelmatäyte

400 g(1 prk) vadelmahilloa
200 g(1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste)

Kostutus

1 dlmaitoa

Kuorrutus

4 dl(2 prk) vispikermaa
1/2 dlsokeria
200 g(1 prk) vaniljakreemiä

Koristeluun

vadelmia (kotimaisia)

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista kakkupohja mielellään kokoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 26 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alemmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla: kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    voita tai margariinia
    1 tlleivinjauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
    3 dlsokeria
    6 kplkananmunaa
  2. 2

    Tee mascarpone-valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa keskiteholla noin 3 minuuttia, sekoita puolen minuutin välein. Vaahdota kerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja sekoita sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mascarponejuustoa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 gvalkosuklaata
  3. 3

    Tee vadelmatäyte. Sekoita jäiset vadelmat hilloon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) vadelmia (kotimaisia, pakaste)
    400 g(1 prk) vadelmahilloa
  4. 4

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjalle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet mascarpone-valkosuklaatäytteestä. Kostuta ja kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kansilevy ja painele kakun päälle.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  5. 5

    Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja sokeri. Vatkaa joukkoon kreemi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä loppu kuorrutus pursotinpussiin. Koristele kakku vadelmilla. Pursota kuorrutusta reunoille.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    1/2 dlsokeria
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (1 prk) vaniljakreemiä, vadelmia (kotimaisia), voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä