Imatralainen lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Imatralainen lohikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita tai öljyä
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 - 3 kpl
Valkosipulin lohkoa
1 l
Vettä
4 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl
Ruokakermaa (tai smetanaa)
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
400 g
Lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.