Imatralainen lohikeitto - Yhteishyvä

Imatralainen lohikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita tai öljyä
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 - 3 kpl
Valkosipulin lohkoa
1 l
Vettä
4 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl
Ruokakermaa (tai smetanaa)
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
400 g
Lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä

Näin teet

1

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa