Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Imatralainen lohikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 - 2 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita tai öljyä
2 kpl
Maustekurkkua
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 - 3 kpl
Valkosipulin lohkoa
1 l
Vettä
4 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 1/2 dl
Ruokakermaa (tai smetanaa)
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
400 g
Lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.