Imatralainen lohikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 - 2 kplsipulia
2 rklvoita tai öljyä
2 kplmaustekurkkua
1 kplkesäkurpitsa
2 - 3 kplvalkosipulin lohkoa
1 lvettä
4 kplkasvisliemikuutiota
2 1/2 dlruokakermaa (tai smetanaa)
1 rkljuoksevaa hunajaa
400 glohifileetä
mustapippuria myllystä
nippu tilliä

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä