Inkiväärillä piristetty kasvis-pitaijasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kokeile eksoottista pitaijaa aasialaistyylisessä salaatissa. Suolaiset pähkinät, raikkaat kasvikset ja kirpakka inkiväärikastike viimeistelevät värikkään salaatin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 pitaija
1/2 kurkkua
2 porkkanaa
50 gsuolapähkinöitä
1 kplpussi salaattia
1/2 ruukkua korianteria

Kastike

2 rklvalkoviinietikkaa
2 rklrypsiöljyä
1 1/2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 rklsokeria
2 tlraastettua inkivääriä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi pitaija. Kuori porkkanat. Vuole kurkusta ja porkkanoista pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä.

    MääräAinesosa
    1 pitaija
    2 porkkanaa
    1/2 kurkkua
  2. 2

    Rouhi suolapähkinät veitsellä karkeaksi. Pane salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele pitaijakuutiot, kurkku- ja porkkanasuikaleet, suolapähkinät ja korianteri salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    50 gsuolapähkinöitä
    1 kplpussi salaattia
    1/2 ruukkua korianteria
  3. 3

    Sekoita kastikeainekset. Viimeistele salaatti kastikkeella ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/2 rklsokeria
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlraastettua inkivääriä
    1 1/2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1/2 tlsuolaa
    2 rklvalkoviinietikkaa
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pitaija, kurkkua, porkkanaa, ruukkua korianteria, 2 tl raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä