Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkiväärillä piristetty kasvis-pitaijasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokeile eksoottista pitaijaa aasialaistyylisessä salaatissa. Suolaiset pähkinät, raikkaat kasvikset ja kirpakka inkiväärikastike viimeistelevät värikkään salaatin.

Ainekset

1
pitaija
1/2
kurkkua
2
porkkanaa
50 g
suolapähkinöitä
1 kpl
pussi salaattia
1/2
ruukkua korianteria

Kastike

2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 rkl
sokeria
2 tl
raastettua inkivääriä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi pitaija. Kuori porkkanat. Vuole kurkusta ja porkkanoista pitkiä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä.

1
pitaija
2
porkkanaa
1/2
kurkkua
2

Rouhi suolapähkinät veitsellä karkeaksi. Pane salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele pitaijakuutiot, kurkku- ja porkkanasuikaleet, suolapähkinät ja korianteri salaatin päälle.

50 g
suolapähkinöitä
1 kpl
pussi salaattia
1/2
ruukkua korianteria
3

Sekoita kastikeainekset. Viimeistele salaatti kastikkeella ennen tarjoamista.

1/2 rkl
sokeria
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
raastettua inkivääriä
1 1/2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
suolaa
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

142

592

12,3 g

1,3 g

3,8 g

2,5 g

1,0 g

3,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pitaija,

kurkkua,

porkkanaa,

ruukkua korianteria,

2 tl raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli