Inkivääriuunilohi

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Koko perheelle maistuva aasialainen uunilohi on nopea valmistaa. Kun teet loheen viillot, kala ei vaadi maustumisaikaa. Tarjoa täysjyväriisin tai wokvihannesten sekä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gkirjolohifileetä
1/4 tlsuolaa

Inkiväärikastike

2 cminkivääriä
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpllime
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 tlhunajaa

Koristeluun

(korianteria)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Viillä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia poikittaisviiltoja noin 2 cm:n välein. Nosta filee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai pellille leivinpaperille. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    700 gkirjolohifileetä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Voit myös raastaa inkiväärin. Purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    2 cminkivääriä
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kpllime
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 tlhunajaa
  3. 3

    Levitä kastike kalan viiltoihin ja pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele lohi halutessasi korianterilla.

    MääräAinesosa
    (korianteria)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm inkivääriä, (korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä