Intialainen voikana
30 min
4 Annosta
Lähde makumatkalle Intiaan! Intialainen voikana eli butter chicken syntyy helposti kotikeittiössäkin. Tarjoa voikana riisin ja herneiden kanssa.
Ainekset
Valmistus
1
Ruskista broileri öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja mausteet ruskistamisen loppupuolella ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia.
300 g
broilerisuikaleita
2 rkl
öljyä
2 kpl
sipulia
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chiliä
1/2 tl
kurkumaa
kanelia
kardemummaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
2
Lisää tomaattisose ja neste. Murenna sekaan kanaliemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.
2 rkl
tomaattisosetta
1 dl
vettä
2 dl
kermaa
1/2 kpl
kanaliemikuutio
3
Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää voi. Tarjoa riisin ja herneiden kanssa.
2 rkl
sitruunamehua
suolaa
pippuria
2 rkl
voita
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|Muokattu: 24.1.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
385
1614
33,3 g
17,8 g
3,0 g
2,3 g
0,5 g
18,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl juustokuminaa,
0,5 tl chiliä,
kanelia,
kardemummaa,
2 rkl tomaattisosetta,
suolaa,
pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli