Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämainen broilerikeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itämainen keitto maustuu currylla, kookosmaidolla, chilillä ja inkiväärillä.

Ainekset

1 rkl
Öljyä
2 rkl
Currytahnaa
400 g
Broilerin suikaleita
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Kookosmaitoa
5 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio tai 1,5 rkl kanafondia
2 rkl
Soijakastiketta
1/2 kpl
Punainen chili tai 0,25 tl chilijauhetta
1 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Tuoretta inkivääriä
50 g
Nuudeleita
1 kpl
Limetin mehu tai puolikkaan sitruunan mehu

Tarjoiluun:

Korianterin lehtiä halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna sekä broilerin suikaleet ja suikaloitu sipuli. Paista sekoitellen, kunnes broileri saa hieman väriä. Lisää porkkanasuikaleet, kookosmaito, vesi sekä kanaliemikuutio tai -fondi ja soijakastike. Halkaise tuore chili, poista siemenet ja paloittele. Lisää chilin palat tai -jauhe, fariinisokeri ja raastettu inkivääri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Paloittele nuudelit ja lisää keittoon. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Lisää limetin tai sitruunanmehu valmiiseen keittoon ja tarjoile tuoreen korianterin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 12.7.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.