Puhdista kalanperkeet tarvittaessa pyyhkimällä tai huuhtelemalla. Jos kalan päässä on kidukset, poista ne.
Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Pese ja viipaloi purjo. Jos sipuli on siisti, voit käyttää sen kuorineen. Muussa tapauksessa kuori sipuli.
Laita kalat, kasvikset ja yrtit kattilaan (3 l). Lisää vettä, kunnes ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää suola ja pippurit. Anna kiehua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Anna liemen kiehua, kunnes jäljellä on noin puolet. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää liemeen 3–5 dl valkoviiniä ja loput vettä. Valkoviini antaa liemelle hienostuneen maun.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.