Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itse tehty kalaliemi

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä kalan perkeet kalaliemeen, joka on helppo tehdä itse. Käytä liemi ruoanlaitossa heti tai pakasta se sopivina annoksina myöhemmin käytettäväksi.

Ainekset

1 kpl
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet (selkäruoto, pää, ruodot ja nahka)
1 - 2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
palsternakkaa
10 cm
pala purjoa
1 kpl
sipuli
3 kpl
timjaminoksaa
1/4 kpl
ruukku tilliä
1 tl
suolaa
valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista kalanperkeet tarvittaessa pyyhkimällä tai huuhtelemalla. Jos kalan päässä on kidukset, poista ne.

1 kpl
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet (selkäruoto, pää, ruodot ja nahka)
2

Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Pese ja viipaloi purjo. Jos sipuli on siisti, voit käyttää sen kuorineen. Muussa tapauksessa kuori sipuli.

1/2 kpl
palsternakkaa
1 - 2 kpl
porkkanaa
10 cm
pala purjoa
1 kpl
sipuli
3

Laita kalat, kasvikset ja yrtit kattilaan (3 l). Lisää vettä, kunnes ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää suola ja pippurit. Anna kiehua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.

1/4 kpl
ruukku tilliä
3 kpl
timjaminoksaa
1 tl
suolaa
valkopippuria
4

Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Anna liemen kiehua, kunnes jäljellä on noin puolet. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää liemeen 3–5 dl valkoviiniä ja loput vettä. Valkoviini antaa liemelle hienostuneen maun.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.