Itse tehty vadelmahillo

Arvostele resepti
1 Litraa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgvadelmia
1/2 dlvettä
1 kplvaniljatanko
500 ghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

    MääräAinesosa
    1 kgvadelmia
    1/2 dlvettä
    1 kplvaniljatanko
    500 ghillosokeria
  2. 2

    Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.

  3. 3

    Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä.

Vinkki: Puhdista purkit liottamalla niitä kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.

Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Satu Kemppainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä