Itse tehty vadelmahillo
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.
| 1 kg | vadelmia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 500 g | hillosokeria |
- 1.
Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
- 2.
Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.
- 3.
Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä.
Itse tehty vadelmahillo
Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | vadelmia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 500 g | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
Määrä Ainesosa 1 kg vadelmia 1/2 dl vettä 1 kpl vaniljatanko 500 g hillosokeria - 2
Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.
- 3
Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä.
Vinkki: Puhdista purkit liottamalla niitä kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.
Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Ravintosisältö
2505
Energiaa kcal
10484
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
557,0 g
Hiilihydraatteja
553,0 g
Sokereita
37,0 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
2505
Energiaa kcal
10484
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
557,0 g
Hiilihydraatteja
553,0 g
Sokereita
37,0 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























