Puhdista purkit. Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.
Valmista hillo. Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.
Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä. Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Kokeile perinteisen hillon sijaan uudenlaisia makuyhdistelmiä. Valmista hillo muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa vaniljatanko jollain seuraavista:
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Koko resepti
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli