Itse tehty vadelmahillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itse tehty vadelmahillo

Itse tehty vadelmahillo

Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.

Ainekset

1 kg
(noin 2 l) vadelmia
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
(0,5 kg) hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puhdista purkit. Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.

2

Valmista hillo. Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

3

Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.

4

Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä. Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Vadelmahillon maustamisvinkit

Kokeile perinteisen hillon sijaan uudenlaisia makuyhdistelmiä. Valmista hillo muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa vaniljatanko jollain seuraavista:

  • Inkivääri & pippuri: Laita 5 inkivääriviipaletta ja 1 tl mustapippureita maustepussiin ja keitä hillon joukossa.
  • Lime & salmiakki: Korvaa vesi limen mehulla ja mausta hillo turkinpippurirouheella.
  • Hunaja & chiansiemen:Sekoita ½ dl chiansiemeniä 4 dl:aan vadelmasosetta. Mausta hunajalla. Anna tuorehillon turvota 2 tuntia. Käytä viikon sisään.
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli