Itse tehty vadelmahillo - Yhteishyvä

Itse tehty vadelmahillo

Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(noin 2 l) vadelmia
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
(0,5 kg) hillosokeria

Vadelmahillon maustamisvinkit

Kokeile perinteisen hillon sijaan uudenlaisia makuyhdistelmiä. Valmista hillo muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa vaniljatanko jollain seuraavista:

  • Inkivääri & pippuri: Laita 5 inkivääriviipaletta ja 1 tl mustapippureita maustepussiin ja keitä hillon joukossa.
  • Lime & salmiakki: Korvaa vesi limen mehulla ja mausta hillo turkinpippurirouheella.
  • Hunaja & chiansiemen:Sekoita ½ dl chiansiemeniä 4 dl:aan vadelmasosetta. Mausta hunajalla. Anna tuorehillon turvota 2 tuntia. Käytä viikon sisään.

Katso lisää hilloreseptejä

Näin teet

1

Puhdista purkit. Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.

2

Valmista hillo. Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

3

Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.

4

Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä. Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Satu Kemppainen
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja566 g
Proteiinia10 g
Rasvaa8 g
Kuituja37 g
Energiaa kj10653
Energiaa kcal2545

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja566 g
Proteiinia10 g
Rasvaa8 g
Kuituja37 g
Energiaa kj10653
Energiaa kcal2545

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.