Jälkimarinoitu paahtopaistisalaatti

Rucolapedillä tarjottava, muun muassa omenamehulla marinoitu paahtopaistisalaatti on raikas ja juhlava tarjottava vaikkapa seisovassa pöydässä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 gkypsää naudan paahtopaistia

Marinadi

2 rklöljyä
2 rklomenamehua
1 rklpunaviinietikkaa
2 tlmakeaa soijakastiketta
rouhittua rosé- ja mustapippuria
2 rklhienonnettua persiljaa

Lisäksi

100 grucolasalaattia
1 kplkirsikkatomaatteja (200 g)
1 kplpunasipuli
2 kplmaustekurkkua

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kypsä paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja valele paistiviipaleet marinadilla. Anna maustua tunnin ajan viileässä. Levitä vadille rucolasalaatti ja nostele päälle halkaistut tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli ja pilko kurkut. Aseta ainekset paistiviipaleiden kanssa salaatin päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua rosé- ja mustapippuria, 2 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä