Jättirapuvartaat - Yhteishyvä

Jättirapuvartaat

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jättikatkaravun pyrstöjä
500 - 800 g
Vaaleita kalafileitä, esim. kuhaa, isoa ahventa tai turskaa
1 kpl
Rasia minitomaatteja
1 kpl
Nippu kesäsipulia tai 1-2 salaattisipulia
1 kpl
Kesäkurpitsa tai fenkoli

MAUSTAMISEEN

1/2 dl
Maissiöljyä
1/2 kpl
Sitruunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Sitruunapippuria
Maun mukaan tilliä silputtuna
(salaattimausteseosta, hiukan valkosipulia)

VADILLE

Salaatinlehtiä, rucolaa tai vuonankaalia

Näin teet

1

Sulata pakastetut jättiravunpyrstöt hiljalleen jääkaapissa, ellet saa niitä sulina kalatiskiltä.Sulaminen kestää noin 1/2 vrk.Kuutioi paksut kalafileet tai käännä ohuet paloina rulliksi vartaita tehdessäsi.Puhdista ja paloittele fenkoli. Keitä lohkot puolikypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä tai peitettynä mikroaaltouunissa kulhossa, jossa on 1 rkl vettä, mutta ei suolaa. Keittoaika on 2 minuuttia.Huuhdo ja pistele tomaatit, että ne eivät halkeaisi grillaamisen aikana.Sekoita mausteöljy.Kuutioi tai viipaloi kesäkurpitsa ja nippusipulit. Lado kaikki haluamasi ainekset vartaisiin ja valele kastikkeella. Mausta puolisen tuntia huoneenlämmössä.Grillaa miedolla lämmöllä lempeästi molemmin puolin välillä taas valellen. Tarjoa lisänä keitettyjä uusia perunoita ja salaattia.Jos et malta vierailtasi lähteä sisälle keittämään perunoita, tee toisin. Osta pieniä perunoita, raaputa ja keitä puolikypsiksi. Pujota perunat vartaisiin, valele öljyllä ja kypsennä grillissä muun ruoan mukana. Puikula- perunat sopivat erittäin hyvin ellet saa uusia. Älä mausta perunoita voimakkaasti, jos tarjoat mietoa rapua. Pelkkä karkea suola riittää.Jälkiruoaksi sopivat mansikat ja kermavaahto, johon olet raastanut valkosuklaata.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 15.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa