Jättirapuvartaat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
400 gjättikatkaravun pyrstöjä
500 - 800 gvaaleita kalafileitä, esim. kuhaa, isoa ahventa tai turskaa
1 kplrasia minitomaatteja
1 kplnippu kesäsipulia tai 1-2 salaattisipulia
1 kplkesäkurpitsa tai fenkoli

Maustamiseen

1/2 dlmaissiöljyä
1/2 kplsitruunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlsitruunapippuria
maun mukaan tilliä silputtuna
(salaattimausteseosta, hiukan valkosipulia)

Vadille

salaatinlehtiä, rucolaa tai vuonankaalia

Valmistus

  1. 1

    Sulata pakastetut jättiravunpyrstöt hiljalleen jääkaapissa, ellet saa niitä sulina kalatiskiltä.Sulaminen kestää noin 1/2 vrk.Kuutioi paksut kalafileet tai käännä ohuet paloina rulliksi vartaita tehdessäsi.Puhdista ja paloittele fenkoli. Keitä lohkot puolikypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä tai peitettynä mikroaaltouunissa kulhossa, jossa on 1 rkl vettä, mutta ei suolaa. Keittoaika on 2 minuuttia.Huuhdo ja pistele tomaatit, että ne eivät halkeaisi grillaamisen aikana.Sekoita mausteöljy.Kuutioi tai viipaloi kesäkurpitsa ja nippusipulit. Lado kaikki haluamasi ainekset vartaisiin ja valele kastikkeella. Mausta puolisen tuntia huoneenlämmössä.Grillaa miedolla lämmöllä lempeästi molemmin puolin välillä taas valellen. Tarjoa lisänä keitettyjä uusia perunoita ja salaattia.Jos et malta vierailtasi lähteä sisälle keittämään perunoita, tee toisin. Osta pieniä perunoita, raaputa ja keitä puolikypsiksi. Pujota perunat vartaisiin, valele öljyllä ja kypsennä grillissä muun ruoan mukana. Puikula- perunat sopivat erittäin hyvin ellet saa uusia. Älä mausta perunoita voimakkaasti, jos tarjoat mietoa rapua. Pelkkä karkea suola riittää.Jälkiruoaksi sopivat mansikat ja kermavaahto, johon olet raastanut valkosuklaata.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä