Jauheliha-borssikeitto
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täydennä jauhelihalla borssikeiton tuttuja makuja eli punajuurta ja kaalia. Riittoisa ja ruokaisa soppa maistuu maustekurkkujen ja smetanan kanssa.
| 3 kpl | punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 400 g | keräkaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 3 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | kuutioituja maustekurkkuja |
| 1 dl | silputtua persiljaa |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
- 1.
Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit.
- 2.
Ruskista jauheliha öljyssä pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit.
- 3.
Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- 4.
Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.
Täydennä jauhelihalla borssikeiton tuttuja makuja eli punajuurta ja kaalia. Riittoisa ja ruokaisa soppa maistuu maustekurkkujen ja smetanan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 400 g | keräkaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 3 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | kuutioituja maustekurkkuja |
| 1 dl | silputtua persiljaa |
Tarjoiluun | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
Valmistus
- 1
Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit.
Määrä Ainesosa 3 kpl punajuurta 3 kpl porkkanaa 400 g keräkaalia 2 kpl sipulia 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Ruskista jauheliha öljyssä pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 3 rkl balsamiviinietikkaa 1 tl sokeria 1 tl suolaa - 4
Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.
Määrä Ainesosa 120 g (1 prk) smetanaa 1 dl silputtua persiljaa 1 dl kuutioituja maustekurkkuja
Ravintosisältö
397
Energiaa kcal
1661
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
397
Energiaa kcal
1661
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Kuutioituja maustekurkkuja, 1 dl Silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























