Jauheliha-borssikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-borssikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Punajuurta
3 kpl
Porkkanaa
400 g
Keräkaalia
2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
450 g
Jauhelihaa
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Kuutioituja maustekurkkuja
1 dl
Silputtua persiljaa

TARJOILUUN

1 kpl
(120 g) smetanaa

Näin teet

1

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit. Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 30.9.2019