Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-borssikeitto

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täydennä jauhelihalla borssikeiton tuttuja makuja eli punajuurta ja kaalia. Riittoisa ja ruokaisa soppa maistuu maustekurkkujen ja smetanan kanssa.

Ainekset

3 kpl
Punajuurta
3 kpl
Porkkanaa
400 g
Keräkaalia
2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 dl
Kuutioituja maustekurkkuja
1 dl
Silputtua persiljaa

Tarjoiluun

120 g
(1 prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit.

3 kpl
Punajuurta
3 kpl
Porkkanaa
400 g
Keräkaalia
2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Ruskista jauheliha öljyssä pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
3

Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4

Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 dl
Silputtua persiljaa
1 dl
Kuutioituja maustekurkkuja
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

397

1661

27,3 g

12,0 g

13,0 g

12,3 g

4,5 g

22,8 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Kuutioituja maustekurkkuja,

1 dl Silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli