Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit.
Ruskista jauheliha öljyssä pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit.
Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
397
1661
27,3 g
12,0 g
13,0 g
12,3 g
4,5 g
22,8 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Kuutioituja maustekurkkuja,
1 dl Silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli