Jauheliha-borssikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Täydennä jauhelihalla borssikeiton tuttuja makuja eli punajuurta ja kaalia. Riittoisa ja ruokaisa soppa maistuu maustekurkkujen ja smetanan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpunajuurta
3 kplporkkanaa
400 gkeräkaalia
2 kplsipulia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio
3 rklbalsamiviinietikkaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
1 dlkuutioituja maustekurkkuja
1 dlsilputtua persiljaa

Tarjoiluun

120 g(1 prk) smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit.

    MääräAinesosa
    3 kplpunajuurta
    3 kplporkkanaa
    400 gkeräkaalia
    2 kplsipulia
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Ruskista jauheliha öljyssä pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    2 rkl rypsiöljyä
  3. 3

    Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
    3 rklbalsamiviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 dlsilputtua persiljaa
    1 dlkuutioituja maustekurkkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Kuutioituja maustekurkkuja, 1 dl Silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä