Jauheliha-purjopizza

Nappaa talteen!
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 4 - 5 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| Päälle | |
|---|---|
| 300 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| (1 tlk säilöttyjä herkkusieniä) | |
| ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 tl | pizzamaustetta |
| Pinnalle | |
| 2 - 3 dl | juustoraastetta |
- 1.
Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina löysäksi, mutta kimmoisaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin alla kulhossa.
Valmista täyte. Ruskista jauheliha murumaiseksi öljyssä. Lisää pesty, suikaloitu purjo sekä tomaattimurska. Hauduta ja mausta kunnolla.
Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia. Kaaviloi tai painele palat ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Levitä täyte päälle ja sen pintaan juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Jauheliha-purjopizza
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | sokeria |
| 4 - 5 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
Päälle | |
| 300 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| (1 tlk säilöttyjä herkkusieniä) | |
| ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta | |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 tl | pizzamaustetta |
Pinnalle | |
| 2 - 3 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina löysäksi, mutta kimmoisaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin alla kulhossa.
Valmista täyte. Ruskista jauheliha murumaiseksi öljyssä. Lisää pesty, suikaloitu purjo sekä tomaattimurska. Hauduta ja mausta kunnolla.
Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia. Kaaviloi tai painele palat ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Levitä täyte päälle ja sen pintaan juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












