Jauheliha-purjopizza

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
1/2 kpl(25 g) hiivaa
1/2 tlsuolaa
1/2 rklsokeria
4 - 5 dlsämpyläjauhoja
2 rklöljyä

Päälle

300 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1/2 kplpurjoa
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
(1 tlk säilöttyjä herkkusieniä)
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 - 3 tlpizzamaustetta

Pinnalle

2 - 3 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina löysäksi, mutta kimmoisaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin alla kulhossa.

    Valmista täyte. Ruskista jauheliha murumaiseksi öljyssä. Lisää pesty, suikaloitu purjo sekä tomaattimurska. Hauduta ja mausta kunnolla.

    Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia. Kaaviloi tai painele palat ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Levitä täyte päälle ja sen pintaan juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025