Jauhelihachili
10 Annosta
|
Nappaa talteen!
| 2 kpl | (175 g) pekonia |
| 1 1/5 kg | jauhelihaa |
| 3 kpl | sipulia |
| 10 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | kuminaa |
| 2 rkl | paprikaa |
| 1 rkl | oreganoa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 tl | suolaa |
| 5 dl | vettä |
| Tarjoiluun: | |
|---|---|
| cheddarjuustoa raastettuna | |
| ranskankermaa | |
| jalopenoja | |
| maissilastuja | |
| limetin lohkoja | |
| sipulia hienonnettuna | |
- 1.
Kuumenna iso pannu tai kattila. Paista ensin paloitellut pekonit. Lisää jauheliha, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä jauhettu kumina, paprika, oregano, cayennenpippuri ja suola. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää vesi. Hauduta ruokaa vielä noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi vettä tarvittaessa ja tarkista maku. Jos vieraat pitävät voimakkaasti maustetusta ruoasta, lisää mausteiden määrää. Tarjoile ruoka riisin ja/tai lisäkkeiden kanssa.0705
Jauhelihachili
Arvostele resepti
10 Annosta
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (175 g) pekonia |
| 1 1/5 kg | jauhelihaa |
| 3 kpl | sipulia |
| 10 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | kuminaa |
| 2 rkl | paprikaa |
| 1 rkl | oreganoa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 tl | suolaa |
| 5 dl | vettä |
Tarjoiluun: | |
| cheddarjuustoa raastettuna | |
| ranskankermaa | |
| jalopenoja | |
| maissilastuja | |
| limetin lohkoja | |
| sipulia hienonnettuna | |
Valmistus
- 1
Kuumenna iso pannu tai kattila. Paista ensin paloitellut pekonit. Lisää jauheliha, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä jauhettu kumina, paprika, oregano, cayennenpippuri ja suola. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää vesi. Hauduta ruokaa vielä noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi vettä tarvittaessa ja tarkista maku. Jos vieraat pitävät voimakkaasti maustetusta ruoasta, lisää mausteiden määrää. Tarjoile ruoka riisin ja/tai lisäkkeiden kanssa.0705
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























