Jerk-maustettu possunfilee

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan sisäfileetä

Jerk-mausteseos

1 kpltuore chili
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1 tlkuivattua timjamia
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tljauhettua kanelia
1/4 tljauhettua neilikkaa
1 kpllimetin mehu

Valmistus

  1. 1

    Tee mausteseos. Halkaise ja silppua chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä ainekset morttelissa tai kulhossa. Poista fileistä kalvot. Hiero mausteseos fileille ja anna maustua jääkaapissa peitettynä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Grillaa fileisiin kaunis pinta ulkogrillissä. Siirrä lihat uunivuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa tai grillin jälkilämmössä vielä noin 20 minuuttia, kunnes liha on sisältä kypsä. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia. Viipaloi fileet.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä