Jerk-maustettu possunfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jerk-maustettu possunfilee

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

800 g
Porsaan sisäfileetä

jerk-mausteseos

1 kpl
Tuore chili
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Jauhettua kanelia
1/4 tl
Jauhettua neilikkaa
1 kpl
Limetin mehu

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee mausteseos. Halkaise ja silppua chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä ainekset morttelissa tai kulhossa. Poista fileistä kalvot. Hiero mausteseos fileille ja anna maustua jääkaapissa peitettynä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Grillaa fileisiin kaunis pinta ulkogrillissä. Siirrä lihat uunivuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa tai grillin jälkilämmössä vielä noin 20 minuuttia, kunnes liha on sisältä kypsä. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia. Viipaloi fileet.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.