Jogurttipannacotta ja marinoituja mansikoita

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvaniljajogurttia
3/4 dltomusokeria
6 kplliivatetta
1 1/2 kpllimetin mehu

Lisäksi:

1 ltuoreita mansikoita
1/2 kpllimetin mehu ja raastettu kuori
2 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa vaniljajogurtti ja tomusokeri. Raasta ensin yhden limetin kuori mansikoita varten. Kuumenna kattilassa tai mikrossa puristettu limettimehu ja liuota siihen liotetut ja puristetut liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurtin joukkoon. Annostele tarjoilulaseihin ja peitä ne kelmulla. Nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi. Valmista mansikat maustumaan viileään. Sekoita peratut ja lohkotut mansikat limetin kuoriraasteen ja –mehun sekä hunajan kanssa. Nostele hyytyneiden jogurttien pinnalle mansikoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä