Jouluinen paahtovanukas | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jouluinen paahtovanukas

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 dl
Maitoa
1 kpl
Kanelitanko
6 kpl
Kokonaista neilikkaa
1 tl
Kardemumansiemeniä
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Munankeltuaista
1 dl
Sokeria

sokerisiirappi

1 dl
Sokeria
3 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista sokerisiirappi. Sulata sokeri pienellä pannulla kunnes se muuttuu vaalean ruskeaksi. Varo polttamasta. Lisää varovasti vesi ja anna kiehua tasaiseksi.

Jaa sokerisiirappi heti neljään pieneen uuninkestävään annosvuokaan. Kääntele vuokia niin, että siirappi peittää pohjan.

Kiehauta maito ja mausteet. Siirrä syrjään ja anna maustua15 minuuttia. Kuumenna uudelleen lähes kiehumispisteeseen. Sekoita munat, keltuaiset ja sokeri keskenään. Siivilöi maito ja sekoita se munaseokseen. Jaa seos vuokiin.

Nosta vuoat yhteen isoon korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada isoon vuokaan kiehuvaa vettä niin, että vesi peittää 2/3 annosvuoista. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja kypsennä vanukkaita noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Peitä kelmulla ja siirrä vetäytymään yön yli jääkaappiin. Irrota vanukkaiden reunat veitsellä. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa vanukas lautaselle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1338

320

9,8 g

3,3 g

47,3 g

47,3 g

9,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitanko,

Kokonaista neilikkaa,

1 tl Kardemumansiemeniä,

3 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli