Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loppu pois. Soseuta perunat, lisää rasva ja maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä kunnes sose on notkeaa. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella.
Kaada seos uunivuokaan, tasoita ja kuvioi pinta. Sirota päälle korppujauhot ja lisää muutama rasvanokare. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
824
197
7,5 g
4,7 g
26,7 g
2,0 g
1,7 g
4,2 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Piparkakkumaustetta,
Margariinia tai voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli