Jouluinen perunasoselaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jouluinen perunasoselaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Jauhoisia perunoita
50 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
Piparkakkumaustetta

pinnalle

4 rkl
Korppujauhoja
Margariinia tai voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loppu pois. Soseuta perunat, lisää rasva ja maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä kunnes sose on notkeaa. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella.

Kaada seos uunivuokaan, tasoita ja kuvioi pinta. Sirota päälle korppujauhot ja lisää muutama rasvanokare. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laure Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

824

197

7,5 g

4,7 g

26,7 g

2,0 g

1,7 g

4,2 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Piparkakkumaustetta,

Margariinia tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli