Jouluinen perunasoselaatikko
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loppu pois. Soseuta perunat, lisää rasva ja maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä kunnes sose on notkeaa. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella.
Kaada seos uunivuokaan, tasoita ja kuvioi pinta. Sirota päälle korppujauhot ja lisää muutama rasvanokare. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
197
824
7,5 g
4,7 g
26,7 g
2,0 g
1,7 g
4,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Piparkakkumaustetta,
Margariinia tai voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli