Jouluinen perunasoselaatikko

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita
50 gmargariinia tai voita
1 1/2 dlmaitoa
1 tlsuolaa
piparkakkumaustetta

Pinnalle

4 rklkorppujauhoja
margariinia tai voita

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loppu pois. Soseuta perunat, lisää rasva ja maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä kunnes sose on notkeaa. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella.

    Kaada seos uunivuokaan, tasoita ja kuvioi pinta. Sirota päälle korppujauhot ja lisää muutama rasvanokare. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Piparkakkumaustetta, Margariinia tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laure Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä