Lämmitä maito 42 asteiseksi eli hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, sokeri ja muna.
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva sekä loput jauhoista.
Kohota taikinaa peitettynä noin tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja kauli siitä ohut suorakaiteen muotoinen levy (50 x 30. cm).
Hienonna punaiset kirsikat karkeasti. Levitä pehmeä voi taikinalevylle ja ripottele päälle kaneli, sokeri, rusinat ja hienonnetut kirsikat. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia viipaleita.
Pane viipaleet voilla voideltuihin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota vielä 10–15 minuuttia. Voitele briossit munalla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Koristele jäähtyneet briossit siivilöidyllä tomusokerilla tai halutessasi tomusokerivesikuorrutteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
68
285
7,6 g
4,9 g
0,1 g
0,1 g
—
0,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Maitoa,
1 pussi Kuivahiivaa,
0,25 tl Suolaa,
0,75 dl Sokeria,
Muna,
7 dl Vehnäjauhoja,
1 dl Punaisia kirsikoita,
75 g voita,
0,5 dl Sokeria,
2 tl Kanelia,
1 dl Rusinoita,
Muna,
Tomusokeria tai sokerivesikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli