Jouluiset briossit
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Unelmanpehmeät joulubriossit täytetään rusinoilla, kirsikoilla ja kanelilla. Muffinivuoissa paistettavat briossit on helppo leipoa etukäteen ja pakastaa joulua varten.
| 2 dl | maitoa |
| 11 g | (1 pss) kuivahiivaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 dl | punaisia kirsikoita |
| 75 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 dl | rusinoita |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
| Koristeluun | |
| tomusokeria | |
- 1.
Lämmitä maito 42-asteiseksi eli hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, sokeri ja muna.
- 2.
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva sekä loput jauhoista.
- 3.
Kohota taikinaa peitettynä noin tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja kauli siitä ohut suorakaiteen muotoinen levy (50 x 30. cm).
- 4.
Hienonna punaiset kirsikat karkeasti. Levitä pehmeä voi taikinalevylle ja ripottele päälle kaneli, sokeri, rusinat ja hienonnetut kirsikat. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia viipaleita.
- 5.
Pane viipaleet voilla voideltuihin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota vielä 10–15 minuuttia. Voitele briossit munalla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
- 6.
Koristele jäähtyneet briossit siivilöidyllä tomusokerilla tai halutessasi tomusokerivesikuorrutteella.
Jouluiset briossit
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Unelmanpehmeät joulubriossit täytetään rusinoilla, kirsikoilla ja kanelilla. Muffinivuoissa paistettavat briossit on helppo leipoa etukäteen ja pakastaa joulua varten.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 11 g | (1 pss) kuivahiivaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
Täyte | |
| 1 dl | punaisia kirsikoita |
| 75 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| 1 dl | rusinoita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Koristeluun | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Lämmitä maito 42-asteiseksi eli hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, sokeri ja muna.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 11 g (1 pss) kuivahiivaa 1/4 tl suolaa 3/4 dl sokeria 1 kpl kananmuna - 2
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva sekä loput jauhoista.
Määrä Ainesosa 7 dl vehnäjauhoja 150 g voita - 3
Kohota taikinaa peitettynä noin tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja kauli siitä ohut suorakaiteen muotoinen levy (50 x 30. cm).
- 4
Hienonna punaiset kirsikat karkeasti. Levitä pehmeä voi taikinalevylle ja ripottele päälle kaneli, sokeri, rusinat ja hienonnetut kirsikat. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia viipaleita.
Määrä Ainesosa 75 g voita 1 dl punaisia kirsikoita 1 dl rusinoita 2 tl kanelia 1/2 dl sokeria - 5
Pane viipaleet voilla voideltuihin muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota vielä 10–15 minuuttia. Voitele briossit munalla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl muna - 6
Koristele jäähtyneet briossit siivilöidyllä tomusokerilla tai halutessasi tomusokerivesikuorrutteella.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
262
Energiaa kcal
1098
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,9 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
262
Energiaa kcal
1098
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,9 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























