Laita leivinpaperi 20×30 cm kokoiseen uunivuokaan.
Paloittele suklaa. Sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Vatkaa suklaa seokseen ohuena nauhana kaataen, vatkaimella edelleen sekoittaen.
Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja piparimauste. Sekoita ne muiden aineiden joukkoon puuhaarukalla.
Kaada seos vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Brownie saa jäädä aavistuksen tahmeaksi keskeltä.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta brownie jääkaappiin ja anna jäähtyä viileäksi.
Leikkaa brownie kolmionmuotoisiksi paloiksi. Työnnä keksitikun puolikas tai piparminttukarkki kuusenjalaksi. Valuta päälle sokerikuorrutetta ja viimeistele koristerakeilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
159
666
13,9 g
8,1 g
6,1 g
5,8 g
0,6 g
2,6 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl fariinisokeria,
1 ¾ dl vehnäjauhoja,
¾ dl tummaa kaakaojauhetta,
1 tl piparimaustetta,
Koristeluun pitkänomaisia suklaakeksejä tai piparminttutikkuja, sokerikuorrutetta, koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli