Joulupöydän lohi

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileetä
2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua valkopippuria
3 kplpunajuurta (n. 200g)
2 rklöljyä
2 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta pinta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Leikkaa kuoritut punajuuret raakoina ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyn ja hienonnetun tillin kanssa sekaisin. Lado maustetut viipaleet lomittain lohifileen päälle. Paista 175 asteessa noin 25–30 minuuttia. Tarjoile kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025