Joulupöydän lohi

Nappaa talteen!
| 1 kg | lohifileetä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
| 3 kpl | punajuurta (n. 200g) |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta pinta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Leikkaa kuoritut punajuuret raakoina ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyn ja hienonnetun tillin kanssa sekaisin. Lado maustetut viipaleet lomittain lohifileen päälle. Paista 175 asteessa noin 25–30 minuuttia. Tarjoile kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.
Joulupöydän lohi
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lohifileetä |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua valkopippuria |
| 3 kpl | punajuurta (n. 200g) |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta pinta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Leikkaa kuoritut punajuuret raakoina ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyn ja hienonnetun tillin kanssa sekaisin. Lado maustetut viipaleet lomittain lohifileen päälle. Paista 175 asteessa noin 25–30 minuuttia. Tarjoile kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












