Joulupöydän lohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupöydän lohi

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lohifileetä
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
3 kpl
Punajuurta (n. 200g)
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta pinta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Leikkaa kuoritut punajuuret raakoina ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyn ja hienonnetun tillin kanssa sekaisin. Lado maustetut viipaleet lomittain lohifileen päälle. Paista 175 asteessa noin 25–30 minuuttia. Tarjoile kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 13.11.2005
Muokattu: 2.10.2019