Joulutortut Pihlaja-marmeladilla

arvosana5/5

(1)arvio
10 Kappaletta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Taittele uudenlaiset, lehtevät joulutortut torttutaikinasta ja Pihlaja-marmeladista. Kettukarkeista tuttu maku sopii loistavasti rapean lehtevään leivonnaiseen.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinaa (pakaste)
140 g(1/2 prk) pihlajanmarjamarmeladia (pihlaja)
1 kplkananmuna
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevyt leivinpaperoidulle pellille, anna sulaa 20 minuuttia. Leikkaa levyt puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöihin viillot jokaiseen kulmaan, kuten tähtitortuissa, tai paina niihin viillot tähtitorttumuotilla. Taita joka toinen sakara neliön keskelle ja paina hyvin kiinni.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) torttutaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele tortut munalla. Lisää torttujen keskelle nokare luumumarmeladia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    140 g(1/2 prk) pihlajanmarjamarmeladia (pihlaja)
  3. 3

    Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna torttujen hieman jäähtyä.

  4. 4

    Siivilöi joulutortuille tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Voit laittaa täytteeksi lisäksi lusikallisen valmista, paistonkestävää vaniljakreemiä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
4.11.2022
|
Päivitetty: 24.10.2025

Samankaltaisia reseptejä