Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulutorttuviinerit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Taittele uudenlaiset, tavallista lehtevämmät joulutortut viineritaikinasta ja Pihlaja-marmeladista. Kettukarkeista tuttu maku on purkitettu paistonkestäväksi, levitettäväksi marmeladiksi.

Ainekset

500 g
(1 pkt) viineritaikinaa (pakaste)
140 g
(1/2 prk) pihlajanmarjamarmeladia (Pihlaja)
1 kpl
kananmuna voiteluun
tomusokeria (tai sokeri-vesikuorrutetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~10
42
/yht. 2 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperoidulle pellille, anna sulaa 20 minuuttia. Leikkaa levyt puoliksi eli kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöihin viillot jokaiseen kulmaan, kuten tähtitortuissa, tai paina niihin viillot tähtitorttumuotilla. Taita joka toinen sakara neliön keskelle ja paina hyvin kiinni. Kohota liinan alla 50 minuuttia.

500 g
(1 pkt) viineritaikinaa (pakaste)
2

Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele tortut munalla. Paina kuoppa tortun keskelle. Lusikoi tai pursota marmeladia kuoppaan.

1 kpl
kananmuna voiteluun
140 g
(1/2 prk) pihlajanmarjamarmeladia (Pihlaja)
3

Paista joulutorttuviinereitä 225-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 205-asteisessa) noin 15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä.

4

Siivilöi joulutorttuviinereille tomusokeria tai pursota sokerikuorrutusta.

tomusokeria (tai sokeri-vesikuorrutetta)

Vinkki! Voit laittaa täytteeksi lisäksi lusikallisen valmista, paistonkestävää vaniljakreemiä (Valio).

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 9.11.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.