Joutuisa juusto-parsakaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Joutuisa juusto-parsakaalikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Oikaise arjen ruokarumbaa tuunamalla valmis juustokeitto. Kasvata päivän kasvispottia lisäämällä keittoon kokonainen parsakaali.

Ainekset

1 kpl
Parsakaali
2 kpl
(à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio)
1 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Erottele parsakaali nupuiksi. Ota vajaa 1 dl nupuista syrjään ja laita loput kattilaan juustokeiton kanssa.

1 kpl
Parsakaali
2 kpl
(à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio)
2

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmentyneet.

3

Keiton kiehuessa erottele syrjään ottamasi parsakaalin nuput pienemmiksi. Pikapaista nuput pannulla öljyssä, 1–2 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

1 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria rouhittuna
4

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Annostele lautasille ja viimeistele paistetuilla parsakaalinupuilla.

Vinkki: Leikkaa kuivahtaneesta leivästä ohuita siivuja, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

198

47

3,8 g

0,3 g

1,0 g

1,0 g

1,3 g

2,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 prk (à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio),

Suolaa,

Mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli