Erottele parsakaali nupuiksi. Ota vajaa 1 dl nupuista syrjään ja laita loput kattilaan juustokeiton kanssa.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmentyneet.
Keiton kiehuessa erottele syrjään ottamasi parsakaalin nuput pienemmiksi. Pikapaista nuput pannulla öljyssä, 1–2 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Annostele lautasille ja viimeistele paistetuilla parsakaalinupuilla.
Vinkki: Leikkaa kuivahtaneesta leivästä ohuita siivuja, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
198
47
3,8 g
0,3 g
1,0 g
1,0 g
1,3 g
2,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 prk (à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio),
Suolaa,
Mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli