Joutuisa juusto-parsakaalikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Oikaise arjen ruokarumbaa tuunamalla valmis juustokeitto. Kasvata päivän kasvispottia lisäämällä keittoon kokonainen parsakaali.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplparsakaali
2 kpl(à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio)
1 rklrypsiöljyä
suolaa
mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Erottele parsakaali nupuiksi. Ota vajaa 1 dl nupuista syrjään ja laita loput kattilaan juustokeiton kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplparsakaali
    2 kpl(à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio)
  2. 2

    Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmentyneet.

  3. 3

    Keiton kiehuessa erottele syrjään ottamasi parsakaalin nuput pienemmiksi. Pikapaista nuput pannulla öljyssä, 1–2 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    suolaa
    mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Soseuta keitto sauvasekoittimella. Annostele lautasille ja viimeistele paistetuilla parsakaalinupuilla.

Vinkki: Leikkaa kuivahtaneesta leivästä ohuita siivuja, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 prk (à 5 dl) kolmen juuston keittoa (valio), Suolaa, Mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä