Juhlapäivän tofupaisti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Vegaanin ”kinkku” on appelsiinipedillä paistettu ja granaattiomenamarinadilla kruunattu maukas uunitofu.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Marinadi

1 kplgranaattiomena
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlfariinisokeria
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

600 g(2 pkt) maustamatonta tofua
20 kplneilikkaa
1 kplappelsiini

Valmistus (Uuni 215°C)

  1. 1

    Kääri tofut talouspaperiin. Laita siivilään ja aseta päälle paino. Valuta 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 g(2 pkt) maustamatonta tofua
  2. 2

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 2 rkl siemeniä koristeluun. Soseuta loput. Painele sose siivilän läpi kattilaan. Lisää öljy, sokeri, soija ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet. Anna jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 dlfariinisokeria
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Halkaise tofut pitkittäin. Laita tofut ja marinadi vahvaan pussiin. Sulje pussi ja kääntele marinadi kaikkialle. Marinoi yön yli jääkaapissa.

  4. 4

    Säädä uuni 200 asteeseen. Ota tofut pussista. Säästä marinadi. Viillä tofujen pintaan ristikot. Pistele neilikoilla.

    MääräAinesosa
    20 kplneilikkaa
  5. 5

    Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet uunivuokaan ja aseta tofut päälle. Sivele marinadilla. Paista uunissa 45 minuuttia välillä marinadilla sivellen.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
  6. 6

    Poista neilikat ja koristele granaattiomenansiemenillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 20 kpl Neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
28.11.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä