Juhlapäivän tofupaisti
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Vegaanin ”kinkku” on appelsiinipedillä paistettu ja granaattiomenamarinadilla kruunattu maukas uunitofu.
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 600 g | (2 pkt) maustamatonta tofua |
| 20 kpl | neilikkaa |
| 1 kpl | appelsiini |
- 1.
Kääri tofut talouspaperiin. Laita siivilään ja aseta päälle paino. Valuta 30 minuuttia.
- 2.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 2 rkl siemeniä koristeluun. Soseuta loput. Painele sose siivilän läpi kattilaan. Lisää öljy, sokeri, soija ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet. Anna jäähtyä haaleaksi.
- 3.
Halkaise tofut pitkittäin. Laita tofut ja marinadi vahvaan pussiin. Sulje pussi ja kääntele marinadi kaikkialle. Marinoi yön yli jääkaapissa.
- 4.
Säädä uuni 200 asteeseen. Ota tofut pussista. Säästä marinadi. Viillä tofujen pintaan ristikot. Pistele neilikoilla.
- 5.
Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet uunivuokaan ja aseta tofut päälle. Sivele marinadilla. Paista uunissa 45 minuuttia välillä marinadilla sivellen.
- 6.
Poista neilikat ja koristele granaattiomenansiemenillä.
Juhlapäivän tofupaisti
Vegaanin ”kinkku” on appelsiinipedillä paistettu ja granaattiomenamarinadilla kruunattu maukas uunitofu.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Marinadi | |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 600 g | (2 pkt) maustamatonta tofua |
| 20 kpl | neilikkaa |
| 1 kpl | appelsiini |
Valmistus (Uuni 215°C)
- 1
Kääri tofut talouspaperiin. Laita siivilään ja aseta päälle paino. Valuta 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g (2 pkt) maustamatonta tofua - 2
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 2 rkl siemeniä koristeluun. Soseuta loput. Painele sose siivilän läpi kattilaan. Lisää öljy, sokeri, soija ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet. Anna jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 dl fariinisokeria 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 tl savupaprikajauhetta 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa - 3
Halkaise tofut pitkittäin. Laita tofut ja marinadi vahvaan pussiin. Sulje pussi ja kääntele marinadi kaikkialle. Marinoi yön yli jääkaapissa.
- 4
Säädä uuni 200 asteeseen. Ota tofut pussista. Säästä marinadi. Viillä tofujen pintaan ristikot. Pistele neilikoilla.
Määrä Ainesosa 20 kpl neilikkaa - 5
Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet uunivuokaan ja aseta tofut päälle. Sivele marinadilla. Paista uunissa 45 minuuttia välillä marinadilla sivellen.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini - 6
Poista neilikat ja koristele granaattiomenansiemenillä.
Ravintosisältö
313
Energiaa kcal
1312
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1312
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 20 kpl Neilikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























