Helppo tofukinkku

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Tofukinkku paistetaan appelsiinipedillä. Maukkaan mausteinen granaattiomenamarinadi antaa uunitofulle herkullisen maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Marinadi

1 kplgranaattiomena
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlfariinisokeria
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

540 g(2 pkt) maustamatonta tofua
20 kplneilikkaa
1 kplappelsiini

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kääri tofut talouspaperiin. Laita siivilään ja aseta päälle paino. Valuta 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    540 g(2 pkt) maustamatonta tofua
  2. 2

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 2 rkl siemeniä koristeluun. Soseuta loput. Painele sose siivilän läpi kattilaan. Lisää öljy, sokeri, soija ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet. Anna jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 dlfariinisokeria
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Halkaise tofut pitkittäin. Laita tofut ja marinadi vahvaan pussiin. Sulje pussi ja kääntele marinadi kaikkialle. Marinoi yön yli jääkaapissa.

  4. 4

    Säädä uuni 200 asteeseen. Ota tofut pussista. Säästä marinadi. Viillä tofujen pintaan ristikot. Pistele neilikoilla.

    MääräAinesosa
    20 kplneilikkaa
  5. 5

    Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet uunivuokaan ja aseta tofut päälle. Sivele marinadilla. Paista uunissa 45 minuuttia välillä marinadilla sivellen.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
  6. 6

    Poista neilikat ja koristele granaattiomenansiemenillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 20 kpl Neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.11.2018
|
Päivitetty: 9.12.2025