Kääri tofut talouspaperiin. Laita siivilään ja aseta päälle paino. Valuta 30 minuuttia.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Säästä 2 rkl siemeniä koristeluun. Soseuta loput. Painele sose siivilän läpi kattilaan. Lisää öljy, sokeri, soija ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet. Anna jäähtyä haaleaksi.
Halkaise tofut pitkittäin. Laita tofut ja marinadi vahvaan pussiin. Sulje pussi ja kääntele marinadi kaikkialle. Marinoi yön yli jääkaapissa.
Säädä uuni 200 asteeseen. Ota tofut pussista. Säästä marinadi. Viillä tofujen pintaan ristikot. Pistele neilikoilla.
Pese ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet uunivuokaan ja aseta tofut päälle. Sivele marinadilla. Paista uunissa 45 minuuttia välillä marinadilla sivellen.
Poista neilikat ja koristele granaattiomenansiemenillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1312
313
18,8 g
2,5 g
21,3 g
19,3 g
2,8 g
13,0 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
20 kpl Neilikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli