Juustoinen jalapenoleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen jalapenoleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Maukas jalopenoleipä valmistuu vähällä vaivalla. Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
50 g
Juustoraastetta

pinnalle

Loraus oliiviöljyä
Hiutalesuolaa
3 rkl
Jalapenoviipaleita
100 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja öljy sekä juustoraaste. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi. Kohota 15 minuuttia.

Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6075

1451

32,0 g

5,0 g

244,0 g

8,0 g

11,0 g

38,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

50 g Juustoraastetta,

Loraus oliiviöljyä,

Hiutalesuolaa,

3 rkl Jalapenoviipaleita,

100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli