Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen jalapenoleipä

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Maukas juusto-jalapenoleipä valmistuu vain vähällä vaivalla. Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa focaccian tapaan.

Ainekset

2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
(½ pkt) hiivaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
50 g
(1 dl) juustoraastetta

Pinnalle

2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolahiutaleita
3 rkl
Jalapenoviipaleita
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseksi lämmitettyyn veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen. Lisää öljy ja juustoraaste. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

2 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
(½ pkt) hiivaa
5 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) juustoraastetta
2 rkl
Oliiviöljyä
2

Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi. Kohota 15 minuuttia.

3

Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

1/2 tl
suolahiutaleita
100 g
(2 dl) juustoraastetta
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
Jalapenoviipaleita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 13.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

741

7,4 g

2,3 g

20,3 g

0,7 g

1,1 g

6,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Jalapenoviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli