Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen jalapenoleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Maukas jalopenoleipä valmistuu vähällä vaivalla. Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta.

Ainekset

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
50 g
Juustoraastetta

Pinnalle

Loraus oliiviöljyä
Hiutalesuolaa
3 rkl
Jalapenoviipaleita
100 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja öljy sekä juustoraaste. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi. Kohota 15 minuuttia.

Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1451

6075

32,0 g

5,0 g

244,0 g

8,0 g

11,0 g

38,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

50 g Juustoraastetta,

Loraus oliiviöljyä,

Hiutalesuolaa,

3 rkl Jalapenoviipaleita,

100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli