Juustoinen kurkkuhyytelö

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) kurkku
100 gsinihomejuustoa
200 gsinihometuorejuustoa
6 kplliivatelehteä
2 dlkuohukermaa tai kevytvispiä
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
3 rklhienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi lautasella ja siirrä raaste sitten siivilään kulhon päälle. Ota kurkuista valuva neste talteen. Raasta juusto hienoksi tai murenna se haarukalla. Liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kurkuista irronnut neste kiehuvaksi. Liuota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kurkkuraaste, juusto ja mausteet ja lisää liivateliemi ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Yhdistä seokseen kevyesti nostellen kermavaahto. Kaada hyytelö öljyttyyn vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Tarjoa alkuruokana tai buffettipöydässä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä