Juustoinen kurkkuhyytelö - Yhteishyvä

Juustoinen kurkkuhyytelö

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(300 g) kurkku
100 g
Sinihomejuustoa
200 g
Sinihometuorejuustoa
6 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa tai kevytvispiä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua ruohosipulia

Näin teet

1

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi lautasella ja siirrä raaste sitten siivilään kulhon päälle. Ota kurkuista valuva neste talteen. Raasta juusto hienoksi tai murenna se haarukalla. Liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kurkuista irronnut neste kiehuvaksi. Liuota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kurkkuraaste, juusto ja mausteet ja lisää liivateliemi ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Yhdistä seokseen kevyesti nostellen kermavaahto. Kaada hyytelö öljyttyyn vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Tarjoa alkuruokana tai buffettipöydässä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa