Juustoinen kurkkuhyytelö | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen kurkkuhyytelö

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(300 g) kurkku
100 g
Sinihomejuustoa
200 g
Sinihometuorejuustoa
6 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa tai kevytvispiä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi lautasella ja siirrä raaste sitten siivilään kulhon päälle. Ota kurkuista valuva neste talteen. Raasta juusto hienoksi tai murenna se haarukalla. Liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kurkuista irronnut neste kiehuvaksi. Liuota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään kurkkuraaste, juusto ja mausteet ja lisää liivateliemi ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Yhdistä seokseen kevyesti nostellen kermavaahto. Kaada hyytelö öljyttyyn vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia jääkaapissa. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Tarjoa alkuruokana tai buffettipöydässä.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.