Juustoinen lanttulaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Lanttulaatikko uudistui! Tarjoa joululaatikko juustolla höystettynä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglanttua

Liemi

2 dlkermaa
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/4 tlmuskottipähkinää

Päälle

2 dlemmentaljuustoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi lantut. Keitä lanttuja suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon siirappi ja mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kerma vuokaan ja sekoita viipaleita, jotta mausteet ja juustoraaste jakautuvat tasaisesti. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,25 tl Muskottipähkinää, 2 dl Emmentaljuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä