Juustoinen lanttulaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen lanttulaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lanttulaatikko uudistui! Tarjoa joululaatikko juustolla höystettynä.

Ainekset

1 kg
Lanttua

liemi

2 dl
Kermaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Muskottipähkinää

päälle

2 dl
Emmentaljuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi lantut. Keitä lanttuja suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon siirappi ja mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kerma vuokaan ja sekoita viipaleita, jotta mausteet ja juustoraaste jakautuvat tasaisesti. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

746

178

12,2 g

7,8 g

13,7 g

12,5 g

3,0 g

2,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,25 tl Muskottipähkinää,

2 dl Emmentaljuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli