Juustoinen lanttulaatikko

Nappaa talteen!
Lanttulaatikko uudistui! Tarjoa joululaatikko juustolla höystettynä.
| 1 kg | lanttua |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 dl | kermaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| Päälle | |
| 2 dl | emmentaljuustoa |
- 1.
Kuori ja viipaloi lantut. Keitä lanttuja suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon siirappi ja mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kerma vuokaan ja sekoita viipaleita, jotta mausteet ja juustoraaste jakautuvat tasaisesti. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Lanttulaatikko uudistui! Tarjoa joululaatikko juustolla höystettynä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lanttua |
Liemi | |
| 2 dl | kermaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
Päälle | |
| 2 dl | emmentaljuustoa |
Valmistus
- 1
Kuori ja viipaloi lantut. Keitä lanttuja suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon siirappi ja mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kerma vuokaan ja sekoita viipaleita, jotta mausteet ja juustoraaste jakautuvat tasaisesti. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Ravintosisältö
178
Energiaa kcal
746
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,7 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
178
Energiaa kcal
746
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,7 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,25 tl Muskottipähkinää, 2 dl Emmentaljuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























