Juustoinen mansikkasalaatti
4 Annosta
|| MunatonGluteeniton
Nappaa talteen!
| vihreää salaattia | |
| 150 g | sinihomejuustoa |
| 2 1/2 dl | mansikoita |
| lohko verkko- tai hunajamelonia | |
| muutama sipulin varsi tai ruohosipulia | |
| muutama saksanpähkinä | |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | tulista chilitahnaa (esim. sambal oelek) |
- 1.
Levitä alkuruokalautasille salaattisuikaleita. Asettele päälle juustotankoja, mansikkaviipaleita ja kuutioitua melonia. Sirottele päälle hiukan silputtua sipulia ja rouhittuja pähkinöitä. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta annoksille. Tarjoa alkuruokana tai juustojen asemesta pääruoan jälkeen ennen jälkiruokaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vihreää salaattia | |
| 150 g | sinihomejuustoa |
| 2 1/2 dl | mansikoita |
| lohko verkko- tai hunajamelonia | |
| muutama sipulin varsi tai ruohosipulia | |
| muutama saksanpähkinä | |
Kastike: | |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | tulista chilitahnaa (esim. sambal oelek) |
Valmistus
- 1
Levitä alkuruokalautasille salaattisuikaleita. Asettele päälle juustotankoja, mansikkaviipaleita ja kuutioitua melonia. Sirottele päälle hiukan silputtua sipulia ja rouhittuja pähkinöitä. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta annoksille. Tarjoa alkuruokana tai juustojen asemesta pääruoan jälkeen ennen jälkiruokaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025




















