Juustoinen munakokkeli
15 min

Nappaa talteen!
Juustoinen munakokkeli kruunaa aamupalan tai brunssin. Voimakkaan makuinen emmentaljuusto tuo munakokkeliin makua ja rakennetta.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 dl | emmentaljuustoraastetta |
- 1.
Riko munien rakenne kulhossa. Vatkaa joukkoon maito. Mausta suolalla.
- 2.
Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada munaseos pannulle. Anna kypsyä sekoitellen hetki miedolla lämmöllä.
- 3.
Ripottele joukkoon juustoraaste ja anna kypsyä muutama minuutti välillä sekoitellen kunnes munakokkeli on kosteaa mutta kiinteää.
Juustoinen munakokkeli
Juustoinen munakokkeli kruunaa aamupalan tai brunssin. Voimakkaan makuinen emmentaljuusto tuo munakokkeliin makua ja rakennetta.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 dl | emmentaljuustoraastetta |
Valmistus
- 1
Riko munien rakenne kulhossa. Vatkaa joukkoon maito. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl maitoa 1/2 tl suolaa - 2
Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada munaseos pannulle. Anna kypsyä sekoitellen hetki miedolla lämmöllä.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia - 3
Ripottele joukkoon juustoraaste ja anna kypsyä muutama minuutti välillä sekoitellen kunnes munakokkeli on kosteaa mutta kiinteää.
Määrä Ainesosa 1 dl emmentaljuustoraastetta
Ravintosisältö
233
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
—
Kuituja
16,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
233
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
—
Kuituja
16,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl emmentaljuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























