Juustoinen nakkikastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Nakkikastikkeessa maistuvat sulatejuusto, kurkuma ja ruohosipuli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplsipulia
200 gnakkeja
100 gmaustamatonta sulatejuustoa
2 dlmaitoa tai vettä
1/2 tlkurkumaa
2 rklsilputtua tuoretta ruohosipulia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipuli ja pilko se hienoksi. Paloittele nakit suupaloiksi. Kuullota sipulisilppu ja nakkipalat pannulla öljyssä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsipulia
    200 gnakkeja
  2. 2

    Pane kattilaan juusto, neste ja kurkuma. Kuumenna seos kiehuvaksi hämmentäen. Lisää nakki-sipuliseos kattilaan. Mausta ja koristele ruohosipulisilpulla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

    MääräAinesosa
    100 gmaustamatonta sulatejuustoa
    2 dlmaitoa tai vettä
    1/2 tlkurkumaa
    2 rklsilputtua tuoretta ruohosipulia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Kurkumaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä