Juustopiirakka
45 min

Nappaa talteen!
Valmista maukas juustopiirakka kotimaisista raaka-aineista. Helppo ja herkullinen juustopiirakka syntyy kätevästi valmiista piirakkataikinasta ja mustaleimaisesta juustosta. Viimeistele suolainen piirakka tuoreilla mansikoilla ja basilikalla.
| 400 g | (1 pkt) kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan) |
| 3 kpl | kotimaista kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) kotimaista kermaviiliä |
| 2 dl | (1 prk) kotimaista kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | (1 ps) kotimaista mustaleimajuustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) mansikoita, suomalaisia |
| 1 kpl | (ruukku) kotimaista basilikaa |
- 1.
Sulata taikinaa huoneenlämmössä tunti. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Vatkaa munat, kermaviili, kerma ja suola tasaiseksi seokseksi. Sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
- 3.
Anna piiraan jäähtyä. Asettele pinnalle mansikkaviipaleita ja basilikaa.
Juustopiirakka
arvosana4/5
45 min
Valmista maukas juustopiirakka kotimaisista raaka-aineista. Helppo ja herkullinen juustopiirakka syntyy kätevästi valmiista piirakkataikinasta ja mustaleimaisesta juustosta. Viimeistele suolainen piirakka tuoreilla mansikoilla ja basilikalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan) |
| 3 kpl | kotimaista kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) kotimaista kermaviiliä |
| 2 dl | (1 prk) kotimaista kuohukermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | (1 ps) kotimaista mustaleimajuustoraastetta |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita, suomalaisia |
| 1 kpl | (ruukku) kotimaista basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikinaa huoneenlämmössä tunti. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2
Vatkaa munat, kermaviili, kerma ja suola tasaiseksi seokseksi. Sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Määrä Ainesosa 3 kpl kotimaista kananmunaa 200 g (1 prk) kotimaista kermaviiliä 2 dl (1 prk) kotimaista kuohukermaa 1 tl suolaa 150 g (1 ps) kotimaista mustaleimajuustoraastetta - 3
Anna piiraan jäähtyä. Asettele pinnalle mansikkaviipaleita ja basilikaa.
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
786
Energiaa kj
16,1 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,1 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
786
Energiaa kj
16,1 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,1 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) Kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























