Juustopiirakka

arvosana4/5

(5)arviota
10 Palaa

45 min

Valmista maukas juustopiirakka kotimaisista raaka-aineista. Helppo ja herkullinen juustopiirakka syntyy kätevästi valmiista piirakkataikinasta ja mustaleimaisesta juustosta. Viimeistele suolainen piirakka tuoreilla mansikoilla ja basilikalla.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan)
3 kplkotimaista kananmunaa
200 g(1 prk) kotimaista kermaviiliä
2 dl(1 prk) kotimaista kuohukermaa
1 tlsuolaa
150 g(1 ps) kotimaista mustaleimajuustoraastetta

Lisäksi

250 g(1 rs) mansikoita, suomalaisia
1 kpl(ruukku) kotimaista basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikinaa huoneenlämmössä tunti. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. 2

    Vatkaa munat, kermaviili, kerma ja suola tasaiseksi seokseksi. Sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    3 kplkotimaista kananmunaa
    200 g(1 prk) kotimaista kermaviiliä
    2 dl(1 prk) kotimaista kuohukermaa
    1 tlsuolaa
    150 g(1 ps) kotimaista mustaleimajuustoraastetta
  3. 3

    Anna piiraan jäähtyä. Asettele pinnalle mansikkaviipaleita ja basilikaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) Kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
11.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä