Juustoskonssit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoskonssit

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Skonssit maistuvat juustojen ja hillojen kera. Keitä seuraksi kupillinen teetä!

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
50 g
Voita
2 dl
Piimää tai maitoa
1 dl
Juustoraastetta

voiteluun

1 kpl
Munan keltuainen
Tilkka maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää neste ja juustoraaste nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle 3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai lasilla levystä halkaisijaltaan noin 6 cm:n kokoisia skonsseja. Sivele skonssit maitotilkalla ohennetulla keltuaisella. Riopottele halutessasi juustoraastetta pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

798

191

7,1 g

3,8 g

25,4 g

1,8 g

1,1 g

5,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa,

1 dl Juustoraastetta,

Tilkka maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli