Juustoskonssit

arvosana5/5

(1)arvio
8 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mureat juustoiset skonssit maistuvat juustojen ja hillojen kera. Keitä seuraksi kupillinen kuumaa ja täydellinen teehetki on valmis!

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
50 gvoita
2 dlpiimää
1 dljuustoraastetta

Voiteluun

1 kplmunan keltuainen

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää piimä ja juustoraaste nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    50 gvoita
    2 dlpiimää
    1 dljuustoraastetta
  2. 2

    Taputtele taikina jauhotetulle alustalle 3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai lasilla levystä halkaisijaltaan noin 6 cm:n kokoisia skonsseja.

  3. 3

    Sivele skonssit keltuaisella. Riopottele halutessasi juustoraastetta pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmunan keltuainen

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä