Juustotarjotin
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulun juustotarjotin kutsuu nauttimaan. Kokoa tarjotin toisiaan täydentävillä juustoilla ja herkullisilla lisukkeilla: hilloilla, hunajalla, suolaisilla kekseillä sekä hedelmillä ja marjoilla.
| 300 g | (1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (keisarinna) |
| 200 g | (1 pkt) gruyèrejuustoa |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 125 g | (1 rs) mustapippurituorejuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) tummia viinirypäleitä |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 kpl | päärynä |
| 1/2 dl | juoksevaa hunajaa |
| 85 g | (1 prk) kirsikkahilloa (coop) |
| 85 g | (1 prk) viikuna-omenahilloa (coop) |
| 170 g | (1 pkt) suolakeksilajitelma (kantolan valitut) |
| Koristeluun | |
| (rosmariininoksia) | |
- 1.
Ota juustot huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi leikkaa kovemmat juustot eri muotoihin, esimerkiksi kuutioi gruyère ja viipaloi gouda.
- 2.
Huuhtele hedelmät ja marjat. Viipaloi päärynä.
- 3.
Laita hunaja pieneen lasiin tai kippoon.
- 4.
Asettele juustot, hedelmät, marjat, hillot, hunaja ja keksit juustotarjottimelle. Hyödynnä halutessasi lautasia ja erikorkuisia laseja tai astioita asettelussa. Koristele halutessasi rosmariininoksilla.
Joulun juustotarjotin kutsuu nauttimaan. Kokoa tarjotin toisiaan täydentävillä juustoilla ja herkullisilla lisukkeilla: hilloilla, hunajalla, suolaisilla kekseillä sekä hedelmillä ja marjoilla.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (keisarinna) |
| 200 g | (1 pkt) gruyèrejuustoa |
| 200 g | (1 pkt) briejuustoa |
| 125 g | (1 rs) mustapippurituorejuustoa |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) tummia viinirypäleitä |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 kpl | päärynä |
| 1/2 dl | juoksevaa hunajaa |
| 85 g | (1 prk) kirsikkahilloa (coop) |
| 85 g | (1 prk) viikuna-omenahilloa (coop) |
| 170 g | (1 pkt) suolakeksilajitelma (kantolan valitut) |
Koristeluun | |
| (rosmariininoksia) | |
Valmistus
- 1
Ota juustot huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi leikkaa kovemmat juustot eri muotoihin, esimerkiksi kuutioi gruyère ja viipaloi gouda.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (keisarinna) 200 g (1 pkt) gruyèrejuustoa 200 g (1 pkt) briejuustoa 125 g (1 rs) mustapippurituorejuustoa - 2
Huuhtele hedelmät ja marjat. Viipaloi päärynä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) tummia viinirypäleitä 125 g (1 rs) pensasmustikoita 1 kpl päärynä - 3
Laita hunaja pieneen lasiin tai kippoon.
Määrä Ainesosa 1/2 dl juoksevaa hunajaa - 4
Asettele juustot, hedelmät, marjat, hillot, hunaja ja keksit juustotarjottimelle. Hyödynnä halutessasi lautasia ja erikorkuisia laseja tai astioita asettelussa. Koristele halutessasi rosmariininoksilla.
Määrä Ainesosa 85 g (1 prk) kirsikkahilloa (coop) 85 g (1 prk) viikuna-omenahilloa (coop) 170 g (1 pkt) suolakeksilajitelma (kantolan valitut) (rosmariininoksia)
Vinkki: Varaa alkupalaksi tai jälkiruoaksi 50–75 grammaa juustoa ja 5–7 keksiä per henkilö ja pääruoaksi 150–200 grammaa juustoa ja noin 15 keksiä per henkilö.
Vinkki: Muotoile halutessasi gruyère- tai goudajuustoista tähtiä tai sydämiä pienillä piparkakkumuoteilla.
Ravintosisältö
464
Energiaa kcal
1942
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
17,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,1 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
464
Energiaa kcal
1942
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
17,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,1 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (rosmariininoksia) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























