Juustotarjotin

arvosana5/5

(5)arviota
10 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Joulun juustotarjotin kutsuu nauttimaan. Kokoa tarjotin toisiaan täydentävillä juustoilla ja herkullisilla lisukkeilla: hilloilla, hunajalla, suolaisilla kekseillä sekä hedelmillä ja marjoilla.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (keisarinna)
200 g(1 pkt) gruyèrejuustoa
200 g(1 pkt) briejuustoa
125 g(1 rs) mustapippurituorejuustoa

Lisäksi

250 g(1 rs) tummia viinirypäleitä
125 g(1 rs) pensasmustikoita
1 kplpäärynä
1/2 dljuoksevaa hunajaa
85 g(1 prk) kirsikkahilloa (coop)
85 g(1 prk) viikuna-omenahilloa (coop)
170 g(1 pkt) suolakeksilajitelma (kantolan valitut)

Koristeluun

(rosmariininoksia)

Valmistus

  1. 1

    Ota juustot huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi leikkaa kovemmat juustot eri muotoihin, esimerkiksi kuutioi gruyère ja viipaloi gouda.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (keisarinna)
    200 g(1 pkt) gruyèrejuustoa
    200 g(1 pkt) briejuustoa
    125 g(1 rs) mustapippurituorejuustoa
  2. 2

    Huuhtele hedelmät ja marjat. Viipaloi päärynä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) tummia viinirypäleitä
    125 g(1 rs) pensasmustikoita
    1 kplpäärynä
  3. 3

    Laita hunaja pieneen lasiin tai kippoon.

    MääräAinesosa
    1/2 dljuoksevaa hunajaa
  4. 4

    Asettele juustot, hedelmät, marjat, hillot, hunaja ja keksit juustotarjottimelle. Hyödynnä halutessasi lautasia ja erikorkuisia laseja tai astioita asettelussa. Koristele halutessasi rosmariininoksilla.

    MääräAinesosa
    85 g(1 prk) kirsikkahilloa (coop)
    85 g(1 prk) viikuna-omenahilloa (coop)
    170 g(1 pkt) suolakeksilajitelma (kantolan valitut)
    (rosmariininoksia)

Vinkki: Varaa alkupalaksi tai jälkiruoaksi 50–75 grammaa juustoa ja 5–7 keksiä per henkilö ja pääruoaksi 150–200 grammaa juustoa ja noin 15 keksiä per henkilö.

Vinkki: Muotoile halutessasi gruyère- tai goudajuustoista tähtiä tai sydämiä pienillä piparkakkumuoteilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (rosmariininoksia) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä