Kaali-jauhelihamureke - Yhteishyvä

Kaali-jauhelihamureke

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(63 g) sipulikeittoaineksia
3 rkl
Vettä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Muna

TÄYTE:

1 kpl
Sipuli
200 g
Kaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
3 rkl
Hienonnettua basilikaa

VUORAUKSEEN:

6 - 8 kpl
Pekoniviipaletta

Näin teet

1

Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset ja vesi. Anna hetki turvota. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita ja kaalia pannulla 5 minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja basilikalla. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen teflonuunivuoka pekoniviipaleilla niin, että päät jäävät roikkumaan vuoan yli reunoille. Painele puolet mureketaikinasta vuokaan ja hieman reunoille. Levitä kaaliseos murekeseoksen keskelle. Painele loppu murekeseoksesta päälle tiiviisti ja käännä pekoniviipaleet päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa