Kaali-porkkanapiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Kasvispiiraan taikinatäyte kätkee sisäänsä kaalia, porkkanaa ja sipulia, joita haudutellaan miedolla lämmöllä kattilassa. Maustemix tekee piirakasta erityisen maukasta.
| Pohja: | |
|---|---|
| 250 g | margariinia |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| Täyte: | |
| 600 g | valkokaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | currya |
| 1 tl | yrttiseosta |
| 1 tl | kuminaa |
| 2 rkl | siirappia |
| Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.
- 2.
Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä.
- 3.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Kaali-porkkanapiirakka
Kasvispiiraan taikinatäyte kätkee sisäänsä kaalia, porkkanaa ja sipulia, joita haudutellaan miedolla lämmöllä kattilassa. Maustemix tekee piirakasta erityisen maukasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja: | |
| 250 g | margariinia |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
Täyte: | |
| 600 g | valkokaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | currya |
| 1 tl | yrttiseosta |
| 1 tl | kuminaa |
| 2 rkl | siirappia |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.
- 2
Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä.
- 3
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























