Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-porkkanapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Palaa
Kasvispiiraan taikinatäyte kätkee sisäänsä kaalia, porkkanaa ja sipulia, joita haudutellaan miedolla lämmöllä kattilassa. Maustemix tekee piirakasta erityisen maukasta.

Ainekset

Pohja:

250 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa

Täyte:

600 g
Valkokaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
2 tl
Currya
1 tl
Yrttiseosta
1 tl
Kuminaa
2 rkl
Siirappia

Voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.

2

Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä.

3

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.