Kaali-porkkanapiirakka - Yhteishyvä

Kaali-porkkanapiirakka

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

250 g
Margariinia
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa

TÄYTE:

600 g
Valkokaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
2 tl
Currya
1 tl
Yrttiseosta
1 tl
Kuminaa
2 rkl
Siirappia

VOITELUUN:

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä reunat piirakan alle. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa