Kahden aineksen linssiletut
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppoihin linssilettuihin tarvitaan linssien lisäksi vain vettä ja mausteeksi suolaa. Gluteenittomat ja vegaaniset letut täytetään hummuksella, paistetuilla sienillä ja tuoreella pinaatilla.
| 2 1/2 dl | kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen |
| 3 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 275 g | (1 prk) hummusta |
| (seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Peitä linssit kiehuvalla vedellä ja liota niitä 15 minuuttia.
- 2.
Lisää valutetut linssit, vesi ja suola sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna ½ tl öljyä paistinpannulla ja annostele 1 dl taikinaa pannulle. Levitä tasaiseksi isoksi letuksi. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Paista kaikki letut samoin.
- 3.
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä haihtuu neste ja ne saavat väriä. Lisää valkosipuli paiston loppuvaiheessa. Mausta soijalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
- 4.
Täytä letut hummuksella, sienillä ja pinaatilla. Ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
Helppoihin linssilettuihin tarvitaan linssien lisäksi vain vettä ja mausteeksi suolaa. Gluteenittomat ja vegaaniset letut täytetään hummuksella, paistetuilla sienillä ja tuoreella pinaatilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen |
| 3 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 275 g | (1 prk) hummusta |
| (seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Peitä linssit kiehuvalla vedellä ja liota niitä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen - 2
Lisää valutetut linssit, vesi ja suola sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna ½ tl öljyä paistinpannulla ja annostele 1 dl taikinaa pannulle. Levitä tasaiseksi isoksi letuksi. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Paista kaikki letut samoin.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen 3 dl vettä 1/4 tl suolaa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä haihtuu neste ja ne saavat väriä. Lisää valkosipuli paiston loppuvaiheessa. Mausta soijalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) ripaus mustapippuria rouhittuna 50 g (1 rs) pinaattia - 4
Täytä letut hummuksella, sienillä ja pinaatilla. Ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
Määrä Ainesosa 275 g (1 prk) hummusta 50 g (1 rs) pinaattia (seesaminsiemeniä)
Vinkki: Linssiletut toimivat myös vaihtoehtona tortilloille.
Ravintosisältö
124
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
124
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, (seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























