Kala-äyriäissalaatti juhlaan | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kala-äyriäissalaatti juhlaan

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Keitetty, pakastettu hummeri, jos haluat
200 g
Katkaravun pyrstöjä tai jättiravun pyrstöjä
1 kpl
(500g) mustekalarenkaita
1 - 2 rkl
Öljyä, chiliä
200 g
Jättiravun pyrstöjä
200 g
Vaaleaa kalaa, esim turskafileetä
2 - 3 kpl
Viipaletta sitruunaa, tilkka vettä, suolaa ja
Sitruunapippuria

lisäksi :

Lehtisalaattia, sokeriherneenpalkoja tai pakasteherneitä
1 kpl
Sitruuna
Mustapippurirouhetta, tuoretta korianteria tai persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata hummeri ja katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa hummeri ja paloittele sen lihat salaatinlehtien päälle vadille. Lisää katkaravut.Kypsennä mustekalarenkaat chilillä maustetussa öljyssä miedolla lämmöllä, valuta talouspaperilla ja jäähdytä. Nosta renkaat samalle vadille muiden kanssa.Kuutioi kalafilee ja laita kuutiot kattilan pohjalle kerrokseksi. Lisää tilkka vettä ja mausteet. Nostele paloja varoen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja nosta salaattikekoon.Koristele salaatti jättiravun pyrstöillä tai kauneimmilla katkaravuilla ja herneillä. Tarjoa lisänä tilkka sitruunalla maustettua öljyä, mustapippuria ja tuoretta silputtua korianteria tai persiljaa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.