Kala-äyriäissalaatti juhlaan

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkeitetty, pakastettu hummeri, jos haluat
200 gkatkaravun pyrstöjä tai jättiravun pyrstöjä
1 kpl(500g) mustekalarenkaita
1 - 2 rklöljyä, chiliä
200 gjättiravun pyrstöjä
200 gvaaleaa kalaa, esim turskafileetä
2 - 3 kplviipaletta sitruunaa, tilkka vettä, suolaa ja
sitruunapippuria

Lisäksi :

lehtisalaattia, sokeriherneenpalkoja tai pakasteherneitä
1 kplsitruuna
mustapippurirouhetta, tuoretta korianteria tai persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata hummeri ja katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Avaa hummeri ja paloittele sen lihat salaatinlehtien päälle vadille. Lisää katkaravut.Kypsennä mustekalarenkaat chilillä maustetussa öljyssä miedolla lämmöllä, valuta talouspaperilla ja jäähdytä. Nosta renkaat samalle vadille muiden kanssa.Kuutioi kalafilee ja laita kuutiot kattilan pohjalle kerrokseksi. Lisää tilkka vettä ja mausteet. Nostele paloja varoen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja nosta salaattikekoon.Koristele salaatti jättiravun pyrstöillä tai kauneimmilla katkaravuilla ja herneillä. Tarjoa lisänä tilkka sitruunalla maustettua öljyä, mustapippuria ja tuoretta silputtua korianteria tai persiljaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025