Kalakeitto

arvosana1/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Herkullinen kalakeitto maustetaan valkosipulilla ja tomaattisoseella, jotka korostavat kalan makua. Ohjeessa on käytetty kuhaa, mutta voit valita omaa suosikkikalaasi!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
5 kplperunaa
1/2 kplpurjoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 1/2 lvettä
1 kpllaakerinlehti
3 rkltomaattisosetta
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
400 gkuhafileetä
1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpalsternakka
    5 kplperunaa
    1/2 kplpurjoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna vesi kattilassa, lisää kasvikset, laakerinlehti, tomaattisose ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    1 kpllaakerinlehti
    3 rkltomaattisosetta
    1 tlsuolaa
    1 tltimjamia
  3. 3

    Poista kalasta nahka ja ruodot. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Sammuta liesi ja anna kalan kypsyä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gkuhafileetä
  4. 4

    Lisää tuoretta tilliä keiton pinnalle ja tarjoile.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti, 3 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä