Kalakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Herkullinen kalakeitto maustetaan valkosipulilla ja tomaattisoseella, jotka korostavat kalan makua. Ohjeessa on käytetty kuhaa, mutta voit valita omaa suosikkikalaasi!
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 5 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 400 g | kuhafileetä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- 2.
Kuumenna vesi kattilassa, lisää kasvikset, laakerinlehti, tomaattisose ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- 3.
Poista kalasta nahka ja ruodot. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Sammuta liesi ja anna kalan kypsyä noin 5 minuuttia.
- 4.
Lisää tuoretta tilliä keiton pinnalle ja tarjoile.
Herkullinen kalakeitto maustetaan valkosipulilla ja tomaattisoseella, jotka korostavat kalan makua. Ohjeessa on käytetty kuhaa, mutta voit valita omaa suosikkikalaasi!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 5 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 400 g | kuhafileetä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka 5 kpl perunaa 1/2 kpl purjoa 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuumenna vesi kattilassa, lisää kasvikset, laakerinlehti, tomaattisose ja mausteet. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 1 kpl laakerinlehti 3 rkl tomaattisosetta 1 tl suolaa 1 tl timjamia - 3
Poista kalasta nahka ja ruodot. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Sammuta liesi ja anna kalan kypsyä noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g kuhafileetä - 4
Lisää tuoretta tilliä keiton pinnalle ja tarjoile.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä
Ravintosisältö
110
Energiaa kcal
459
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
110
Energiaa kcal
459
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti, 3 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























