Kalakiusaus
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiusauksen uusin versio syntyy kotimaisista särkikaloista tehdyistä säilykkeestä. Herkullisen kalakiusauksen savuista makua taittaa täyteläinen juustokerma.
| 700 g | perunoita (kiinteitä) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 230 g | (2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä |
| 250 ml | (1 prk) juustokermaa |
| 2 dl | kevytmaitoa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese ja kuori perunat sekä raasta raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja ota pieni osa erilleen valmiin kiusauksen päälle ripoteltavaksi. Valuta kalasäilykkeet.
- 2.
Levitä puolet perunaraasteesta, sipulista ja tillistä vuoan (18 x 26 cm) pohjalle. Lisää kala sekä loput perunat, sipulit ja tillit.
- 3.
Yhdistä kulhossa kerma, maito, pyree ja suola. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Viimeistele tuoreella tillillä.
Kiusauksen uusin versio syntyy kotimaisista särkikaloista tehdyistä säilykkeestä. Herkullisen kalakiusauksen savuista makua taittaa täyteläinen juustokerma.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | perunoita (kiinteitä) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 230 g | (2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä |
| 250 ml | (1 prk) juustokermaa |
| 2 dl | kevytmaitoa |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori perunat sekä raasta raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja ota pieni osa erilleen valmiin kiusauksen päälle ripoteltavaksi. Valuta kalasäilykkeet.
Määrä Ainesosa 700 g perunoita (kiinteitä) 1 kpl sipuli 1 kpl ruukku tilliä 230 g (2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä - 2
Levitä puolet perunaraasteesta, sipulista ja tillistä vuoan (18 x 26 cm) pohjalle. Lisää kala sekä loput perunat, sipulit ja tillit.
Määrä Ainesosa 700 g perunoita (kiinteitä) 1 kpl sipuli 1 kpl ruukku tilliä 230 g (2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä - 3
Yhdistä kulhossa kerma, maito, pyree ja suola. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Viimeistele tuoreella tillillä.
Määrä Ainesosa 250 ml (1 prk) juustokermaa 2 dl kevytmaitoa 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1/2 tl suolaa
Vinkki: Voit oikaista korvaamalla perunat ja sipulin pakasteesta löytyvällä peruna-sipulisekoituksella.
Ravintosisältö
382
Energiaa kcal
1600
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
382
Energiaa kcal
1600
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























