Kalakiusaus | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalakebabkiusaus

Kalakiusaus

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiusauksen uusin versio syntyy kotimaisista villikaloista tehdyistä kalalastuista. Herkullinen kalakiusaus valmistuu kebabmaisista kalalastuista, joiden mausteisuutta täyteläinen juustokerma taittaa.

Ainekset

700 g
perunoita (kiinteitä)
1 kpl
sipuli
1
ruukku tilliä
200 g
(1 pkt) kalalastua
250 ml
(1 prk) juustokermaa
2 dl
kevytmaitoa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat sekä raasta raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja ota pieni osa erilleen valmiin kiusauksen päälle ripoteltavaksi. Suikaloi kalalastut.

700 g
perunoita (kiinteitä)
1 kpl
sipuli
1
ruukku tilliä
200 g
(1 pkt) kalalastua
2

Levitä puolet perunaraasteesta, sipulista ja tillistä vuoan (18 x 26 cm) pohjalle. Lisää kalalastut sekä loput perunat, sipulit ja tillit.

700 g
perunoita (kiinteitä)
1 kpl
sipuli
1
ruukku tilliä
200 g
(1 pkt) kalalastua
3

Yhdistä kulhossa kerma, maito, pyree ja suola. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Viimeistele tuoreella tillillä.

250 ml
(1 prk) juustokermaa
2 dl
kevytmaitoa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1/2 tl
suolaa

Vinkki: Voit oikaista korvaamalla perunat ja sipulin pakasteesta löytyvällä peruna-sipulisekoituksella.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1117

267

10,5 g

6,8 g

32,3 g

5,8 g

2,3 g

7,5 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä,

200 g (1 pkt) kalalastua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli