Kalakiusaus

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kiusauksen uusin versio syntyy kotimaisista särkikaloista tehdyistä säilykkeestä. Herkullisen kalakiusauksen savuista makua taittaa täyteläinen juustokerma.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gperunoita (kiinteitä)
1 kplsipuli
1 kplruukku tilliä
230 g(2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä
250 ml(1 prk) juustokermaa
2 dlkevytmaitoa
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat sekä raasta raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja ota pieni osa erilleen valmiin kiusauksen päälle ripoteltavaksi. Valuta kalasäilykkeet.

    MääräAinesosa
    700 gperunoita (kiinteitä)
    1 kplsipuli
    1 kplruukku tilliä
    230 g(2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä
  2. 2

    Levitä puolet perunaraasteesta, sipulista ja tillistä vuoan (18 x 26 cm) pohjalle. Lisää kala sekä loput perunat, sipulit ja tillit.

    MääräAinesosa
    700 gperunoita (kiinteitä)
    1 kplsipuli
    1 kplruukku tilliä
    230 g(2 prk, á 150 g/115 g) leppäsavukalaa rypsiöljyssä
  3. 3

    Yhdistä kulhossa kerma, maito, pyree ja suola. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Viimeistele tuoreella tillillä.

    MääräAinesosa
    250 ml(1 prk) juustokermaa
    2 dlkevytmaitoa
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Voit oikaista korvaamalla perunat ja sipulin pakasteesta löytyvällä peruna-sipulisekoituksella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä