Kalapullat tomaattikastikkeessa

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Pyöräytä kalajauhelihasta helpot ja mehevät kalapullat. Tomaattikastikkeessa haudutetut kalapyörykät maistuvat esimerkiksi pastan kanssa ja ovat pannulla paistettuja kevyempiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) kalajauhelihaa (särvin original)
2 kplkananmunaa
1/2 dlkorppujauhoja
25 g(1/2 dl) juustoraastetta
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

400 g(1 prk) tomaattimurskaa
2 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio
1 rklpizzamaustetta
1/2 dlbasilikaa hienonnettuna

Lisäksi

300 g(täysjyvä)pastaa

Valmistus

  1. 1

    Laita kalajauheliha, kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) kalajauhelihaa (särvin original)
    2 kplkananmunaa
    1/2 dlkorppujauhoja
    25 g(1/2 dl) juustoraastetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jätä kastike kiehumaan hiljalleen kuplien.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 rklpizzamaustetta
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1 kplkalaliemikuutio
    1/2 dlbasilikaa hienonnettuna
  3. 3

    Sekoita turvonnut kalamurekemassa. Muotoile massasta pyöryköitä kahden lusikan avulla. Laske kalapullat hiljalleen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna hautua kypsiksi noin 10 minuuttia. Sekoita kastiketta tarvittaessa varovasti, etteivät kalapullat hajoa.

  4. 4

    Kalapyöryköiden kypsyessä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kalapullat ja tomaattikastike pastan kanssa.

    MääräAinesosa
    300 g(täysjyvä)pastaa

Vinkki: Lisää kalapullataikinaan ripaus paprika- tai chilijauhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.9.2019
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä