Kalapullat tomaattikastikkeessa
60 min

Nappaa talteen!
Pyöräytä kalajauhelihasta helpot ja mehevät kalapullat. Tomaattikastikkeessa haudutetut kalapyörykät maistuvat esimerkiksi pastan kanssa ja ovat pannulla paistettuja kevyempiä.
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin original) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | (1/2 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 rkl | pizzamaustetta |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
| Lisäksi | |
| 300 g | (täysjyvä)pastaa |
- 1.
Laita kalajauheliha, kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
- 2.
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jätä kastike kiehumaan hiljalleen kuplien.
- 3.
Sekoita turvonnut kalamurekemassa. Muotoile massasta pyöryköitä kahden lusikan avulla. Laske kalapullat hiljalleen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna hautua kypsiksi noin 10 minuuttia. Sekoita kastiketta tarvittaessa varovasti, etteivät kalapullat hajoa.
- 4.
Kalapyöryköiden kypsyessä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kalapullat ja tomaattikastike pastan kanssa.
Kalapullat tomaattikastikkeessa
Pyöräytä kalajauhelihasta helpot ja mehevät kalapullat. Tomaattikastikkeessa haudutetut kalapyörykät maistuvat esimerkiksi pastan kanssa ja ovat pannulla paistettuja kevyempiä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin original) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | (1/2 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Tomaattikastike | |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 rkl | pizzamaustetta |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
Lisäksi | |
| 300 g | (täysjyvä)pastaa |
Valmistus
- 1
Laita kalajauheliha, kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin original) 2 kpl kananmunaa 1/2 dl korppujauhoja 25 g (1/2 dl) juustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jätä kastike kiehumaan hiljalleen kuplien.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 rkl pizzamaustetta 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 kpl kalaliemikuutio 1/2 dl basilikaa hienonnettuna - 3
Sekoita turvonnut kalamurekemassa. Muotoile massasta pyöryköitä kahden lusikan avulla. Laske kalapullat hiljalleen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna hautua kypsiksi noin 10 minuuttia. Sekoita kastiketta tarvittaessa varovasti, etteivät kalapullat hajoa.
- 4
Kalapyöryköiden kypsyessä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kalapullat ja tomaattikastike pastan kanssa.
Määrä Ainesosa 300 g (täysjyvä)pastaa
Vinkki: Lisää kalapullataikinaan ripaus paprika- tai chilijauhetta.
Ravintosisältö
561
Energiaa kcal
2347
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
561
Energiaa kcal
2347
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























