Laita kalajauheliha, kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jätä kastike kiehumaan hiljalleen kuplien.
Sekoita turvonnut kalamurekemassa. Muotoile massasta pyöryköitä kahden lusikan avulla. Laske kalapullat hiljalleen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna hautua kypsiksi noin 10 minuuttia. Sekoita kastiketta tarvittaessa varovasti, etteivät kalapullat hajoa.
Kalapyöryköiden kypsyessä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kalapullat ja tomaattikastike pastan kanssa.
Vinkki: Lisää kalapullataikinaan ripaus paprika- tai chilijauhetta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2248
537
12,8 g
3,3 g
60,5 g
6,5 g
6,0 g
41,0 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli