Laita kalajauheliha, kananmunat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja siirrä jääkaappiin turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset basilikaa lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jätä kastike kiehumaan hiljalleen kuplien.
Sekoita turvonnut kalamurekemassa. Muotoile massasta pyöryköitä kahden lusikan avulla. Laske kalapullat hiljalleen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna hautua kypsiksi noin 10 minuuttia. Sekoita kastiketta tarvittaessa varovasti, etteivät kalapullat hajoa.
Kalapyöryköiden kypsyessä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kalapullat ja tomaattikastike pastan kanssa.
Vinkki: Lisää kalapullataikinaan ripaus paprika- tai chilijauhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
561
2347
14,8 g
4,5 g
60,5 g
6,5 g
6,0 g
42,8 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli