Kalapullavuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalapullavuoka

Kalapullavuoka

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Supersimppeli ja nopea kalapullavuoka on oikotie ruokapöytään. Sipuli ja ketsuppi antavat vuokaruokaan ripauksen makeutta.

Ainekset

500 g
(2 pkt) kalapyöryköitä
2 tl
margariinia tai rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
5 dl
(2 prk) pippurikermaa
2 dl
ketsuppia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1
ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kumoa kalapyörykät uunivuokaan.

500 g
(2 pkt) kalapyöryköitä
2

Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulikuutiot ja kuullota sekoitellen, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita kerma, ketsuppi, sitruunamehu ja mausteet sipuleiden kanssa. Kumoa kastike vuokaan.

2 tl
margariinia tai rypsiöljyä
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 tl
suolaa
2 dl
ketsuppia
2 rkl
sitruunamehua
1
ruukku tilliä
5 dl
(2 prk) pippurikermaa
3

Kypsennä kalapullavuokaa uunissa 25 minuuttia tai kunnes kastike kiehahtaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.

Vinkki: Voit korvata ketsupin kahdella purkillisella (à 70 g) tomaattipyreetä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2183

522

36,8 g

10,6 g

29,2 g

14,8 g

2,0 g

17,2 g

2,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli