Kalapullavuoka

arvosana5/5

(6)arviota
5 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Supersimppeli ja nopea kalapullavuoka on oikotie ruokapöytään. Sipuli ja ketsuppi antavat vuokaruokaan ripauksen makeutta.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 pkt) kalapyöryköitä
2 tlmargariinia tai rypsiöljyä
200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
5 dl(2 prk) pippurikermaa
2 dlketsuppia
2 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1 ruukku tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalapyörykät uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    500 g(2 pkt) kalapyöryköitä
  2. 2

    Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulikuutiot ja kuullota sekoitellen, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita kerma, ketsuppi, sitruunamehu, hienonnettu tilli ja suola sipuleiden kanssa. Kaada kastike vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 tlmargariinia tai rypsiöljyä
    200 g(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
    1 tlsuolaa
    2 dlketsuppia
    2 rklsitruunamehua
    1 ruukku tilliä
    5 dl(2 prk) pippurikermaa
  3. 3

    Kypsennä kalapullavuokaa uunissa 25 minuuttia tai kunnes kastike kiehahtaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.

Vinkki: Voit korvata ketsupin kahdella purkillisella (à 70 g) tomaattipyreetä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
11.8.2019
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä