Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 - 750 gkirjolohta tai siikaa
8 - 10 dlvettä
1 - 2 kplsipulia
10 kplmaustepippuria
1 tlmerisuolaa
2-4 perunaa halutessasi
4 - 8 kplviipaletta tummaa leipää
tillisilppua

Valmistus

  1. 1

    Perkaa kalat ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi. Paloittele fileet annospaloiksi.Keitä kalan nahoista, ruodoista, evistä, pyrstöstä ja päästä (josta olet poistanut kidukset) veden kanssa liemi. Siivilöi liemi 1/2 tunnin hiljaisen keittämisen jälkeen ja lisää siihen kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja suola. Keitä sipulit puolikypsiksi.Kuori ja paloittele perunat joukkoon, jos käytät niitä, ja lisää myös kalapalat. Kypsennä.Paloittele kova tai pehmeä leipä kulhon pohjalle ja kaada päälle kalakeitto, joka muuttuu leivän kanssa "ressuksi". Ripottele pintaan tilliä ja tarjoa, kun leivät ovat pehmeitä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä