Kana-appelsiinikuskus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kana-appelsiinikuskus

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maukas ja riittoisa kanakuskus. Appelsiinin kuori ja lohkot tuovat kuskusruokaan pirteyttä ja hedelmäisyyttä. Tarjoa kana-appelsiinikuskus lämpimänä.

Ainekset

3 dl
Kuskus-suurimoita
3 dl
Vettä
1/2 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Kesäkurpitsa
4 rkl
Pinjansiemeniä
400 g
Broilerinfileitä
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Appelsiini
1/2 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kuskussuurimot kulhoon. Kiehauta vesi ja puolikas liemikuutio ja kaada kuskusin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Poista pehmeät sisukset siemenineen. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle. Paahda kesäkurpitsat pannulla. Siirrä syrjään. Paloittele broilerinfileet. Ruskista broileripalat öljytilkassa pannulla juustokuminan kanssa. Ota pannu syrjään ja mausta seos chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pannulle. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot. Sekoita kuskus haarukalla ja lisää joukkoon loppu öljy, kesäkurpitsat, broilerit, appelsiinit, siemenet ja yrtit. Tarjoa lämpimänä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2074

496

19,0 g

2,8 g

47,3 g

5,3 g

3,5 g

31,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vettä,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli