Mittaa kuskussuurimot kulhoon. Kiehauta vesi ja puolikas liemikuutio ja kaada kuskusin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Poista pehmeät sisukset siemenineen. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle. Paahda kesäkurpitsat pannulla. Siirrä syrjään. Paloittele broilerinfileet. Ruskista broileripalat öljytilkassa pannulla juustokuminan kanssa. Ota pannu syrjään ja mausta seos chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pannulle. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot. Sekoita kuskus haarukalla ja lisää joukkoon loppu öljy, kesäkurpitsat, broilerit, appelsiinit, siemenet ja yrtit. Tarjoa lämpimänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
496
2074
19,0 g
2,8 g
47,3 g
5,3 g
3,5 g
31,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä,
1 tl Juustokuminaa,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa, minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli