Kana-appelsiinikuskus

Nappaa talteen!
Valmista maukas ja riittoisa kanakuskus. Appelsiinin kuori ja lohkot tuovat kuskusruokaan pirteyttä ja hedelmäisyyttä. Tarjoa kana-appelsiinikuskus lämpimänä.
| 3 dl | kuskus-suurimoita |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 400 g | broilerinfileitä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1/2 dl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua |
- 1.
Mittaa kuskussuurimot kulhoon. Kiehauta vesi ja puolikas liemikuutio ja kaada kuskusin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Poista pehmeät sisukset siemenineen. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle. Paahda kesäkurpitsat pannulla. Siirrä syrjään. Paloittele broilerinfileet. Ruskista broileripalat öljytilkassa pannulla juustokuminan kanssa. Ota pannu syrjään ja mausta seos chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pannulle. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot. Sekoita kuskus haarukalla ja lisää joukkoon loppu öljy, kesäkurpitsat, broilerit, appelsiinit, siemenet ja yrtit. Tarjoa lämpimänä.
Valmista maukas ja riittoisa kanakuskus. Appelsiinin kuori ja lohkot tuovat kuskusruokaan pirteyttä ja hedelmäisyyttä. Tarjoa kana-appelsiinikuskus lämpimänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | kuskus-suurimoita |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 400 g | broilerinfileitä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | appelsiini |
| 1/2 dl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua |
Valmistus
- 1
Mittaa kuskussuurimot kulhoon. Kiehauta vesi ja puolikas liemikuutio ja kaada kuskusin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa, halkaise ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Poista pehmeät sisukset siemenineen. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle. Paahda kesäkurpitsat pannulla. Siirrä syrjään. Paloittele broilerinfileet. Ruskista broileripalat öljytilkassa pannulla juustokuminan kanssa. Ota pannu syrjään ja mausta seos chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pannulle. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot. Sekoita kuskus haarukalla ja lisää joukkoon loppu öljy, kesäkurpitsat, broilerit, appelsiinit, siemenet ja yrtit. Tarjoa lämpimänä.
Ravintosisältö
496
Energiaa kcal
2074
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
496
Energiaa kcal
2074
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Vettä, 1 tl Juustokuminaa, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























