Kananpoikaa ja hedelmää

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin rintafileetä tai 8 broilerinkoipea maustettuna
1 rklöljyä
4 - 5 dlappelsiinituoremehua
1 dlvettä
1 kplkanaliemikuutio
3 rklsitruunamehua
2 - 3 rkltummaa sokeria tai hunajaa
1/2 kplmaustepaprikaa (chili)
1 tlinkivääriä
10 kplkorianterinsiementä tai 1-2 tl tuoretta korianteria
1 - 2 kplmandariinia tai appelsiinia
1/2 tlsuolaa
mustapippuria ja paprikaa

Suurustamiseen:

2 tlohra- tai maissitärkkelystä
1/2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Ruskista broilerinpalat kevyesti pieni erä kerrallaan paistinpannussa öljyssä. Lisää mehu, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Lisää sitruunamehu, sokeri ja muut mausteet. Käännä lihapalat.Kuori ja viipaloi joukkoon mandariinit ja suurusta kastike kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa broilerin kanssa polentaa ja juustoraastetta.Polenta7 dl vettä1 tl suolaa2 dl polentasuurimoita (keltaisia maissisuurimoita)Lisäksi:juustoraastetta, esim. parmesaania raastettunaKiehauta vesi. Lisää suola ja vatkaa suurimot vähitellen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa polenta heti kuumana tai matalassa vuoassa jäähdytettynä, sitten viipaloituna ja kevyesti paistinpannulla öljyssä paistettuna.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025