Kananpoikaa ja hedelmää

Nappaa talteen!
| 4 kpl | broilerin rintafileetä tai 8 broilerinkoipea maustettuna |
| 1 rkl | öljyä |
| 4 - 5 dl | appelsiinituoremehua |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 - 3 rkl | tummaa sokeria tai hunajaa |
| 1/2 kpl | maustepaprikaa (chili) |
| 1 tl | inkivääriä |
| 10 kpl | korianterinsiementä tai 1-2 tl tuoretta korianteria |
| 1 - 2 kpl | mandariinia tai appelsiinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria ja paprikaa | |
| Suurustamiseen: | |
|---|---|
| 2 tl | ohra- tai maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | vettä |
- 1.
Ruskista broilerinpalat kevyesti pieni erä kerrallaan paistinpannussa öljyssä. Lisää mehu, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Lisää sitruunamehu, sokeri ja muut mausteet. Käännä lihapalat.Kuori ja viipaloi joukkoon mandariinit ja suurusta kastike kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa broilerin kanssa polentaa ja juustoraastetta.Polenta7 dl vettä1 tl suolaa2 dl polentasuurimoita (keltaisia maissisuurimoita)Lisäksi:juustoraastetta, esim. parmesaania raastettunaKiehauta vesi. Lisää suola ja vatkaa suurimot vähitellen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa polenta heti kuumana tai matalassa vuoassa jäähdytettynä, sitten viipaloituna ja kevyesti paistinpannulla öljyssä paistettuna.
Kananpoikaa ja hedelmää
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafileetä tai 8 broilerinkoipea maustettuna |
| 1 rkl | öljyä |
| 4 - 5 dl | appelsiinituoremehua |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 - 3 rkl | tummaa sokeria tai hunajaa |
| 1/2 kpl | maustepaprikaa (chili) |
| 1 tl | inkivääriä |
| 10 kpl | korianterinsiementä tai 1-2 tl tuoretta korianteria |
| 1 - 2 kpl | mandariinia tai appelsiinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria ja paprikaa | |
Suurustamiseen: | |
| 2 tl | ohra- tai maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Ruskista broilerinpalat kevyesti pieni erä kerrallaan paistinpannussa öljyssä. Lisää mehu, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Lisää sitruunamehu, sokeri ja muut mausteet. Käännä lihapalat.Kuori ja viipaloi joukkoon mandariinit ja suurusta kastike kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa broilerin kanssa polentaa ja juustoraastetta.Polenta7 dl vettä1 tl suolaa2 dl polentasuurimoita (keltaisia maissisuurimoita)Lisäksi:juustoraastetta, esim. parmesaania raastettunaKiehauta vesi. Lisää suola ja vatkaa suurimot vähitellen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa polenta heti kuumana tai matalassa vuoassa jäähdytettynä, sitten viipaloituna ja kevyesti paistinpannulla öljyssä paistettuna.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












