Kananpoikaa ja hedelmää | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kananpoikaa ja hedelmää

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Broilerin rintafileetä tai 8 broilerinkoipea maustettuna
1 rkl
Öljyä
4 - 5 dl
Appelsiinituoremehua
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
3 rkl
Sitruunamehua
2 - 3 rkl
Tummaa sokeria tai hunajaa
1/2 kpl
Maustepaprikaa (chili)
1 tl
Inkivääriä
10 kpl
Korianterinsiementä tai 1-2 tl tuoretta korianteria
1 - 2 kpl
Mandariinia tai appelsiinia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria ja paprikaa

suurustamiseen:

2 tl
Ohra- tai maissitärkkelystä
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista broilerinpalat kevyesti pieni erä kerrallaan paistinpannussa öljyssä. Lisää mehu, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta 20-30 minuuttia. Lisää sitruunamehu, sokeri ja muut mausteet. Käännä lihapalat.Kuori ja viipaloi joukkoon mandariinit ja suurusta kastike kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä. Kiehauta ja mausta lopullisesti.Tarjoa broilerin kanssa polentaa ja juustoraastetta.Polenta7 dl vettä1 tl suolaa2 dl polentasuurimoita (keltaisia maissisuurimoita)Lisäksi:juustoraastetta, esim. parmesaania raastettunaKiehauta vesi. Lisää suola ja vatkaa suurimot vähitellen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa polenta heti kuumana tai matalassa vuoassa jäähdytettynä, sitten viipaloituna ja kevyesti paistinpannulla öljyssä paistettuna.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.