Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kantarellikeitto on helppo tapa hyödyntää syksyn sienisatoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kermalla ja valkoviinillä höystetty keitto on ajaton klassikko.

Ainekset

500 g
kantarelleja
Sipuli
2 dl
valkoviiniä
2 dl
kermaa
2 dl
kasvislientä
1/2 nippu persiljaa
suolaa
valkopippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuullota sipulit sekä kantarellit ja lisää sitten viini.

Sipuli
500 g
kantarelleja
2 dl
valkoviiniä
2

Anna kiehahtaa ja lisää kerma sekä kasvisliemi. Keitä 10–15 minuuttia, lisää persilja ja aja sileäksi blenderissä.

2 dl
kermaa
2 dl
kasvislientä
1/2 nippu persiljaa
3

Mausta kantarellikeitto suolalla ja valkopippurilla ja lämmitä.

suolaa
valkopippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

304

1,0 g

0,3 g

2,5 g

2,0 g

4,0 g

3,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sipuli,

2 dl kermaa,

1/2 nippu persiljaa,

suolaa,

valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli