Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Kantarellikeitto on helppo tapa hyödyntää syksyn sienisatoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kermalla ja valkoviinillä höystetty keitto on ajaton klassikko.
| 500 g | kantarelleja |
| sipuli | |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 dl | kermaa |
| 2 dl | kasvislientä |
| 1/2 nippu persiljaa | |
| suolaa | |
| valkopippuria |
Kuullota sipulit sekä kantarellit ja lisää sitten viini.
Anna kiehahtaa ja lisää kerma sekä kasvisliemi. Keitä 10–15 minuuttia, lisää persilja ja aja sileäksi blenderissä.
Mausta kantarellikeitto suolalla ja valkopippurilla ja lämmitä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kantarellikeitto on helppo tapa hyödyntää syksyn sienisatoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kermalla ja valkoviinillä höystetty keitto on ajaton klassikko.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kantarelleja |
| sipuli | |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 dl | kermaa |
| 2 dl | kasvislientä |
| 1/2 nippu persiljaa | |
| suolaa | |
| valkopippuria |
Kuullota sipulit sekä kantarellit ja lisää sitten viini.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| 500 g | kantarelleja |
| 2 dl | valkoviiniä |
Anna kiehahtaa ja lisää kerma sekä kasvisliemi. Keitä 10–15 minuuttia, lisää persilja ja aja sileäksi blenderissä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kermaa |
| 2 dl | kasvislientä |
| 1/2 nippu persiljaa |
Mausta kantarellikeitto suolalla ja valkopippurilla ja lämmitä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| valkopippuria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
73
Energiaa kcal
304
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
73
Energiaa kcal
304
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, 2 dl kermaa, 1/2 nippu persiljaa, suolaa, valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli