Kantarellikeitto
Kantarellikeitto
Yhteistyössä

Kantarellikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kantarellikeitto on helppo tapa hyödyntää syksyn sienisatoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kermalla ja valkoviinillä höystetty keitto on ajaton klassikko.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkantarelleja
sipuli
2 dlvalkoviiniä
2 dlkermaa
2 dlkasvislientä
1/2 nippu persiljaa
suolaa
valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuullota sipulit sekä kantarellit ja lisää sitten viini.

    MääräAinesosa
    sipuli
    500 gkantarelleja
    2 dlvalkoviiniä
  2. 2

    Anna kiehahtaa ja lisää kerma sekä kasvisliemi. Keitä 10–15 minuuttia, lisää persilja ja aja sileäksi blenderissä.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    2 dlkasvislientä
    1/2 nippu persiljaa
  3. 3

    Mausta kantarellikeitto suolalla ja valkopippurilla ja lämmitä.

    MääräAinesosa
    suolaa
    valkopippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, 2 dl kermaa, 1/2 nippu persiljaa, suolaa, valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä