Kantarellirisotto

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Kantarellirisotto on syksyn paras herkku. Mehevä ja kostea risotto on loistava päivällinen sellaisenaan ja maistuu myös lihan tai kalan lisäkkeenä. Risotto viimeistellään aromaattisella timjamiöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 rs, à 250 g) kantarelleja
2 rklvoita
2 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 lvettä
2 kplkasvisannosfondia (gluteeniton)
2 rklrypsiöljyä
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
50 g(noin 1 dl) parmesaanijuustoa
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Timjamiöljy

1 ruukku timjamia
3/4 dlrypsiöljyä
1 tlsitruunanmehua
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista sienet. Paloittele isommat. Paista sieniä kuivalla pannulla tai kasarissa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voi ja paista vielä hetki. Siirrä sivuun lautaselle.

    MääräAinesosa
    500 g(2 rs, à 250 g) kantarelleja
    2 rklvoita
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon fondi. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    2 kplsalottisipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 lvettä
    2 kplkasvisannosfondia (gluteeniton)
  3. 3

    Kuullota sipuleita öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää riisi. Kääntele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada viini pannulle ja kuumenna sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Keitä sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 20 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    3 dlrisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä
  4. 4

    Poista timjamista paksut varret. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    1 ruukku timjamia
    3/4 dlrypsiöljyä
    1 tlsitruunanmehua
    ripaus suolaa
  5. 5

    Raasta juusto. Lisää juusto, mehu, pippuri ja sienet risottoon. Tarjoa risotto timjamiöljyn kanssa.

    MääräAinesosa
    50 g(noin 1 dl) parmesaanijuustoa
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku timjamia, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.9.2025
|
Päivitetty: 12.12.2025

Samankaltaisia reseptejä