Karamelliomenapasteijat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karamelliomenapasteijat

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.

Ainekset

1 kpl
(500 g) lehtitaikinalevyjä
3 - 4 kpl
Omenaa
1 kpl
(200 g) tuorejuustoa
1 dl
Fariinisokeria
1 rkl
Maissitärkkelystä
1/4 tl
Kardemummaa

lisäksi

1/2 dl
Mantelilastuja
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

1 kpl
(500 g) lehtitaikinalevyjä
2

Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

3 - 4 kpl
Omenaa
3

Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.

1 kpl
(200 g) tuorejuustoa
1 dl
Fariinisokeria
1 rkl
Maissitärkkelystä
1/4 tl
Kardemummaa
4

Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.

5

Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.

Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.

1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Mantelilastuja
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 2.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

441

106

3,1 g

0,4 g

16,0 g

15,1 g

1,5 g

2,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä,

0,25 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli