Karamelliomenapasteijat

Nappaa talteen!
Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.
| 1 kpl | (500 g) lehtitaikinalevyjä |
| 3 - 4 kpl | omenaa |
| 1 kpl | (200 g) tuorejuustoa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.
- 4.
Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.
- 5.
Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.
Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.
Karamelliomenapasteijat
Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) lehtitaikinalevyjä |
| 3 - 4 kpl | omenaa |
| 1 kpl | (200 g) tuorejuustoa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/4 tl | kardemummaa |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä - 2
Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl omenaa - 3
Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) tuorejuustoa 1 dl fariinisokeria 1 rkl maissitärkkelystä 1/4 tl kardemummaa - 4
Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.
- 5
Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.
Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1/2 dl mantelilastuja
Ravintosisältö
112
Energiaa kcal
469
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
112
Energiaa kcal
469
Energiaa kj
3,3 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä, 0,25 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























