Karamelliomenapasteijat

Vain puoli tuntia ja pöydässä on rapeakuorisia ja tuorejuustolla täytettyjä, kinuskisen makuisia omenapasteijoita.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(500 g) lehtitaikinalevyjä
3 - 4 kplomenaa
1 kpl(200 g) tuorejuustoa
1 dlfariinisokeria
1 rklmaissitärkkelystä
1/4 tlkardemummaa

Lisäksi

1/2 dlmantelilastuja
1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    MääräAinesosa
    1 kpl(500 g) lehtitaikinalevyjä
  2. 2

    Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplomenaa
  3. 3

    Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) tuorejuustoa
    1 dlfariinisokeria
    1 rklmaissitärkkelystä
    1/4 tlkardemummaa
  4. 4

    Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.

  5. 5

    Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.

    Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1/2 dlmantelilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä, 0,25 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä