Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja kardemumma.
Kauli taikinalevyjä kevyesti hieman ohuemmiksi.
Voitele 1 cm reunoista kananmunalla. Levitä taikinan toiselle puolelle noin 1 ½ rkl tuorejuustoseosta ja ohut kerros omenaviipaleita. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni niin, että saat pitkiä tai neliönmuotoisia pasteijoita. Voitele kananmunalla ja ripota mantelilastuja päälle. Paista uunissa 15–18 minuuttia.
Vinkki: Oikaise ja levitä pasteijoihin kinuskinmakuista tuorejuustoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
106
441
3,1 g
0,4 g
16,0 g
15,1 g
1,5 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä,
0,25 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli