Karamellisoidut pähkinät

arvosana5/5

(2)arviota
10 Desilitraa

30 min (josta 30 min aktiivista)

Karamellisoidut pähkinät maustetaan hurmaavilla mausteilla! Pähkinät ovat täydellistä naposteltavaa tai kiva lahja itsetehdyssä pussissa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gpähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja manteleita)
3/4 dlfariinisokeria
4 rklvaahterasiirappia
2 rklrypsiöljyä
2 tlkanelia
3/4 tlsuolaa
1/2 tlinkivääriä
1/2 tlmuskottipähkinää
1/2 tlneilikkaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kaada pähkinät kulhoon. Sekoita sokeri, siirappi, öljy ja mausteet keskenään. Sekoita mausteseos pähkinöihin.

    MääräAinesosa
    400 gpähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja manteleita)
    3/4 dlfariinisokeria
    4 rklvaahterasiirappia
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlkanelia
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlinkivääriä
    1/2 tlmuskottipähkinää
    1/2 tlneilikkaa
  2. 2

    Levitä pähkinät leivinpaperille pellille ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita paiston puolivälissä. Anna jäähtyä.

Säilytä pähkinät ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä. Pähkinät säilyvät noin 2 viikkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.11.2025
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä