Karitsanpaisti ja päärynäkastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karitsanpaisti ja päärynäkastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Maustettua karitsanpaistia
2 dl
Lihalientä

päärynäkastike

1 kpl
Päärynä
1 dl
Paistolientä
2 dl
Omenamehua
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1 dl
Kermaa
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
Suolaa
Rouhittua mustaopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kaada paistin päälle lihaliemi. Kypsennä 125-asteisen uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele paistia liemellä muutaman kerran paiston aikana.

Ota paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään hetkeksi. Valmista kastike. Kuori päärynä, poista siemenkota ja kanta. Raasta päärynä. Mittaa 1 dl paistolientä kattilaan. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan omenamehua. Lisää kattilaan loppu omenamehu, päärynä, kerma ja soijakastike. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon suurus ohuena nauhana ja keitä muutama minuutti. Soseuta ja tarkista maku. Poista verkko paistista ja leikkaa tarjolle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1967

470

31,3 g

13,0 g

7,8 g

5,7 g

0,7 g

38,3 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Paistolientä,

Suolaa,

Rouhittua mustaopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli