Karpaloinen joulupuuro - Yhteishyvä

Karpaloinen joulupuuro

???
Annokset
6
Ruokavalio
Tarjoa karpalokiisseliä vaniljanmakuisen riisipuuron kera.
Jaa Somessa

Ainekset

VANILJANMAKUINEN RIISIPUURO

2 dl
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
7 1/2 dl
Kevytmaitoa
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sokeria

KARPALOKIISSELI

1 l
Vettä
1 dl
Karpaloita
1 dl
Sokeria
2 1/2 rkl
Perunajauhoa
3 dl
Karpaloita

Näin teet

1

Kiehauta riisi kattilassa veden kanssa. Lisää maito ja hauduta puuroa, välillä sekoittaen noin 45 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut. Sekoita haalean riisipuuroon joukkoon vatkattu vaniljakastike, vaniljasokeri ja sokeri.

Valmista karpalokiisseli. Pane kattilaan vesi, 1 dl karpaloita ja sokeri ja keitä seosta noin 5 minuutin ajan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa.

Nosta kattila levyltä ja lisää loput karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.Tarjoa puuron kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa